Güncel:
Çelebi: Yerli ve milli medikal ürünler üretilmeli
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, yeni görevi nedeniyle tebrik ziyaretine gelen konuklarıyla Trabzon, bölge ve Türkiye için katma değer yaratacak projeler hakkında görüşüyor ve bu tür projelere ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguluyor.

"MEDİKAL ÜRÜNLERİN YÜZDE 85'İ İTHAL EDİLİYOR"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) medikal sektöründeki firmalarının yer aldığı 18. Meslek Komitesi üyeleri, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek sektörün talepleri ve çözüm önerileri konusunda istişarede bulundu. TTSO Meclis Üyesi Özgür Kolamuç, katma değeri çok yüksek olan medikal sektöründeki ürünlerin yüzde 85'ine yakın kısmının ithal edildiğini belirterek, "Bu ürünlerin bazılarının bölgemizde üretilmesi için çeşitli girişimler yapılıyor" dedi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, medikal sektöründe yerli ve milli ürün payının yükselmesinin önemine işaret ederek, bu anlamda yapılacak inovasyona yönelik tüm çalışmalara destek verebileceklerini söyledi.

"BACASIZ SANAYİ EĞİTİME TRABZON DESTEK VERMELİ"

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Yıldız, TTSO'nun üniversitenin kurulma aşamasında önemli destekler verdiğini hatırlatarak, "Hedefimiz 25 bin öğrenci. Bu anlamda hukuk, tıp, diş hekimliği, eğitim ve eczacılık fakültelerini açmak için çalışıyoruz. Bu konuda tüm Trabzon'un desteğini bekliyoruz. Üniversitelerin büyümesinin Trabzon'a faydası var ve şehrin bu önemli kurumuna sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi de, eğitimin bacasız sanayi olduğunu ve Trabzon'un eğitim kurumlarına destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Oda olarak önceden olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarınıza destek vermekten memnun olacağız" ifadesini kullandı.

PTT BAŞMÜDÜRÜ GÜNEY'DEN ZİYARET

PTT Başmüdürü Yavuz Güney, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti ve kurumun yaptığı çalışmalara hakkında bilgilendirmede bulundu.

TSE İLE EĞİTİM KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

Türk Standartları Enstitüsü Trabzon Belgelendirme Müdürü Soner Türkoğlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret etti. Ziyarette, TSE ile özellikle eğitimlerin düzenlenmesi gibi konularda yapılacak işbirlikleri görüşüldü.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

ICBC BANK'TAN ZİYARET

ICBC Bankası Trabzon şube Müdürü Selçuk Ünal ve Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Fuat Yılmaz, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek yeni görevi nedeniyle tebriklerini iletti.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulunu ziyaret eden kamu ve özel sektör yöneticileri ile iş insanları, yeni görev dönemindeki çalışmalarında başarı dileklerini iletti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku