Güncel:
ÇYDD  30 Yaşında

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi olarak, 30. yaşımızı kutluyoruz.

 

31 Mart 1993 yılından bu yana; Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi, yaşadığımız kentin ve ülkemizin  “Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Kızlarımız öncelikli olmak üzere tüm çocukların eğitim hakkından eşit şekilde yararlanması ve ayrım yapılmaksızın tüm öğrencilerin çağdaş eğitime ulaşması için çalışıyoruz.

 

Söz konusu olan; Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmaktır. Türkiye’yi, Cumhuriyetimizi, laik düzenimizi korumak şiarından aldığımız güç ile çağdaşlık yolculuğumuzu sürdürmekteyiz.

 

Bu yolda bize ışık olan kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan hocamızı saygıyla anıyoruz. Onun izinde, ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Bu yolda var olmamıza neden olan kurucu başkan ve üyelerimize, destekçilerimize, yol arkadaşlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

30. Kuruluş yılımız kutlu olsun!

 

Metin SERDAR

ÇYDD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına

Şube Başkanı



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku