Güncel:
Dr. Hasan AKGÜN ve Kemal ÇEBİ'ye Trabzon'da yoğun ilgi

 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da rekor katılım ile gerçekleştirdiği miting sonrası ve öncesinde vatandaşlar Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN ve Küçükçekmece Belediye Başkanı  Kemal ÇEBİ  ile resim çektirmek için yoğun çaba sarf ettiler. Mitingde CHP Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz’da başarılı Belediye Başkanlarını yalnız bırakmayarak Araklı ve köyleri hakkında yaşanan sorunlar, vatandaşların talepleri konusunda Başkanları bilgilendirdi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN miting sonrası yaptığı açıklamada: “Trabzon'da Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu fırtınası esti! Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Trabzon'da on binlerle buluştu. Hemşerilerimizin coşkusunu, inancını ruhumuzda hissettik. İnanıyoruz, 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız” dedi.

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı  Kemal ÇEBİ mitingin ardından yaptığı değerlendirmede: “Sana söz Trabzon! Yine baharlar gelecek. Trabzon ve tüm yurdumun yine yüzü gülecek. Cumhurbaşkanı Adayımız ve CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte, memleketim Trabzon’da buluştuk. Trabzon’un bir köyünde doğmuş, Cumhuriyet sayesinde okumuş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda gitmiş bir Trabzon çocuğu olarak miting alanındaki kalabalığı, heyecanı, coşkuyu ve insanlarımızın yüzündeki sevgiyi görmenin mutluluğu tarifsizdi. Sana Söz Trabzon baharları birlikte getirecek, umudun dallarını birlikte yeşerteceğiz” dedi.

 

 

Büyükçekmece ilçesinde 31 Mart 2019'da yapılan seçimlerde 6. kez Belediye Başkanı seçilen Dr. Hasan AKGÜN, İnsan odaklı başladığımız bu yolda, aileden ahaliye, beldeden ilçeye, ilçeden şehire, şehirden ülkeye, ülkeden tüm dünyaya örnek olma gayretini, 40 yıllık belediyecilik hayatımızda hiçbir zaman kaybetmedik. Bu gayret ve sevdamız, kendini düşüncelerimizde, hareketlerimizde, yüreğimizde, belediyecilik anlayışımızda göstermiştir. 

 

Hayatımızın en büyük hedefi daima “gelecek” olmalıdır. Nasıl yaşadığımızdan çok, bizden sonraki nesillere neler bıraktığımız önemlidir. Belediyecilikte geçirdiğim onca sene bana ne öğretti diye sorarsanız, “Bir çocuğun yüzündeki gülümseme ile bir büyüğümün gözlerindeki gurur ifadesidir.” derim. Eğer yaşıtlarım ve gençlere de örnek olabiliyorsam ne mutlu bana ifadelerini kullandı.

 

 

Dr. Hasan AKGÜN, Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. İlköğrenimine Adapazarı Kaynarca’da başlayıp Florya Şenlikköy Ortaokulunda tamamladı.1974 yılında, Yeşilköy 50.Yıl Lisesini bitirdi.Her iki okulun da ilk mezunlarındandır.

İlk Belediyecilik hayatına 1975 yılının ilk günlerinde Sefaköy Belediyesinde başlayan Hasan AKGÜN, yüksek öğrenimini çalışma hayatı ile birlikte yürüttü.

1978 yılında İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan mezun oldu.

1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün “Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi” konulu bir çok eğitim programına katılarak bu alanda kapsamlı araştırmalar yaptı.

1989-1993 yılları arasında; Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi ve bu yönetimlerin Türkiye’deki uygulamalarla karşılaştırmasını yaparak geniş çaplı bir çalışma ortaya koydu.

 

1992 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde “Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünde doktora eğitimine başlayan AKGÜN, doktora çalışması sırasında, özellikle Fransa’nın güney sahilleri ile İspanya’nın Barselona şehri kıyı planlaması çalışmalarını ve arazi kullanımını inceledi ve bulgularını, Türkiye’deki uygulamalarla kıyasladı.

1996 yılında, “Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece” konulu doktora tezini bitirdi ve ‘Doktor’ ünvanı almaya hak kazandı.

Dr. Hasan AKGÜN, evli ve 4 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

 

 

 Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal ÇEBİ  

52 yıldır Küçükçekmeceli



1956 yılında, Trabzon’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan, 52 yıldır Küçükçekmece’de yaşayan Kemal Çebi, Küçükçekmece’nin sosyal hayatında her alanda yer almaktan mutluluk duydu; 17 yıl boyunca Cennet Barbaros Spor Kulübü başkanlığı yaptı.



SHP ve CHP’de 9 yıl ilçe yöneticiliği, dört dönem Küçükçekmece CHP İlçe Başkanlığı, farklı dönemlerde İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1974 yılında, Bakırköy Ticaret Lisesi 2. sınıfta başlayan siyasi mücadelesini bugün de ilk günün heyecanıyla, kararlılıkla sürdürüyor.



Atatürk ilke ve devrimlerinin, çağdaş, sosyal, laik bir hukuk devletinin her zaman savunucusu oldu. Bireyin özgürlüğüne, cinsiyet eşitliğine, çevrenin korunması gerekliliğine inandı, bunlar için çalıştı. Sosyal demokrat bir ailenin bir ferdi olarak daima insanların mutlu yaşadığı bir dünya hayal etti ve bu uğurda 44 yıldır aralıksız mücadele vermeye devam ediyor.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku