Güncel:
Ekrem Sarı'dan Karayolları ve DSİ'ye taşımacılık belgesi isyanı!
 

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ekrem Sarı, uzun yıllardan beri sorun olmaya devam eden ve kentte minibüs işletmecisi olarak hizmet veren esnafın kanayan yarası olan bölge ihalelerine artık dur denilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Başkan Sarı, yaptığı açıklamada Gümüşhane’de özellikle Trabzon Bölge Müdürlüğüne bağlı Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) personel taşıma ihalelerinin Bölge Müdürlüklerinde yapıldığını ve istenilen araç sayısının yüksek olmasından dolayı küçük esnafın ihalelere giremediğini söyledi.

 

 

Bu ihalelerin Bölge Müdürlükleri tarafından değil de Gümüşhane’de yapılması halinde şartnamede belirtilen Gümüşhane’de çalışacak 3 adet aracın gerekirse 3 arkadaşın bir araya gelerek bu tür ihalelerden faydalanmasının önünün açılacağını ifade eden Sarı, “Bir diğer konu da şartnamede yer alan D2 yetki belgesi zorunluluğu ise Ulaştırma Bakanlığının 07/07/2021 tarihinde yayınlamış olduğu bildiride ‘D2 yetki belgesi düzenlenen ve hali hazırda servis taşımacılığı faaliyeti yürüten firmaların 31.12.2021 tarihinden itibaren, bahse konu faaliyeti D2 yetki belgesi ile yapılamayacağıdır’. Bu şartları Gümüşhane’de sağlayacak firma yoktur. Bunun içindir ki yıllardır şehrimizde yabancı plakalı servis araçları çalışmaktadır. Pandemide en çok mağdur olan kitle içerisinde yer alan ve iş olanakları dar olan bu şehirde mevcut ihalelere de giremeyen minibüs işletmecisi ne yapsın?” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku