Güncel:
EKREM YILMAZ'DAN İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'YA MESAJ

 Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’nın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına yeniden Ekrem Yılmaz seçildi.

Genel Kurulun ardından konuşan Başkan EKREM YILMAZ: "1996 yılında Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nı kurduk ve bu günlere getirdik 1996 yılında bize verilen bir hak vardı Oda Başkanlarına silah ruhsatı verilmişti ama bu hak 1999 yılında o zamanın İçişleri Bakanlığı'na getirilen Sadettin TANTAN bu hakkı bizden aldı bizler bu konuda madur olduk şimdiki İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya sesleniyorum. Sayın Bakanım bu hakkımızı bize geri ver sivil toplum örgütlerinin yeniden gönlünü kazan" dedi.

“ESNAF VE SANATKARA DESTEKLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

TESOB Başkanı Metin Kara, genel kurulda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların ekonomisinin kılcal damarları olduğu ve omurgasını oluşturduğunu belirterek, “Onun için dik, canlı ve har daim güçlü pozisyonda olmamız gerekir. Zira kırık bir omurgayla asla yaşam sürdürülemez. Türkiye esnaf ve sanatkarlarını ne kadar kalkındırırsa ekonomisini o kadar ileri götürmüş olur. Pandemide devletimiz bütün imkanlarını kullanarak bizlere destek olmaya çalıştı. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kabinesine teşekkür ediyorum. Desteklerin artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

“KARA TAŞIMACILIĞINDA DA ÖTV’SİZ AKARYAKIT İMKANI TANINSIN”

Başkan Kara, dünyada akaryakıttan en fazla vergi alınan ülkenin Türkiye olduğunu ve bu nedenle akaryakıt fiyatlarının çok yüksek kaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deniz ve hava taşımacılığı yapan şirketler vergi yoluyla teşvik edilmekte ve ÖTV’siz akaryakıt temin edilmektedir. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmalar, bir ara havayollarıyla dahi rekabet edemez hale gelmişti. Bizim isteğimiz, en azından bu sıkıntılı süreçte taksicimize, dolmuşçumuza, servis araçlarımıza, şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan işletmelerimize de ÖTV’siz akaryakıt imkanı sağlanmasıdır.”

Tek listeyle gidilen seçimlerde Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına yeniden Ekrem Yılmaz seçildi. TESOB Başkanı Metin Kara ve beraberindeki oda başkanları, Başkan Ekrem Yılmaz ve yönetim kurulunu tebrik ederek yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku