Güncel:
Fındık piyasası dondu kaldı!

 32 liraya kadar düşen fındık fiyatlarında değişen bir durum olmazken, artan gübre ve ilaç fiyatlarına dikkat çeken Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Verilen destek miktarının muhakkak arttırılması gerekir.” dedi.

Fındık piyasasında durgunluğun devam ettiği bu günlerde serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı yine ortalama 32 ila 32,50 kuruştan işlem görmeye devam ediyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “2021 üretim yılı fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ile Mazot ve Gübre Desteği ödemelerine ilişkin icmaller askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan icmallerin üreticiler tarafından kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

“MİKTAR ARTTIRILMALI”

“Mazot Gübre Desteği 26 TL, Alan Bazlı Gelir Desteği de 170 TL olarak karar çıktı” diyen Başkan Soydan, “Artan gübre ve ilaç fiyatları karşısında bu desteğin artırılması yönünde taleplerimiz var. Bu süre zarfından veya gelecekte verilen destek miktarının muhakkak arttırılması gerekir. Artan gübre ve ilaç fiyatları karşısında destek miktarları da az kaldı” diye konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku