Güncel:
Futbolda Hoşgörü ve Trabzonspor

 Hoşgörü, her alanda olduğu gibi futbolda da bize lazım olan en önemli sosyal ihtiyaçtır. Hemen her günümüzü işgal eden, toplumun genel kanaatinde etkileşim dahilinde olan, sporun futbol alanı, ülkemizde ciddi anlamda yer tutmaktadır. Siyasetin dışında olması gerekirken, bazen siyasetin dahilinde, hatta önüne dahi geçmektedir. Farklı bir duygu olsa gerek, hemen her evin günlük yaşamında yer tutmakta olduğundan, hissiyatı bir o kadar fazladır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde bu spor dalı futbol yer tutarken, ülkemizdeki oluşumu ise düşünce üzerindedir. Tüm bu oluşum ve gerçekler ışığında ise, Türkiye’nin futbolda en etkileşim içinde olan şehri hiç kuşkusuz Trabzon’dur. Nokta olarak sabit olan bu düşüncenin geçmişi ise 1870 yılına dayanmaktadır. Trabzon’da bilinen ve resmi kayıtlarda olan tarihi belirttiğimiz gibidir.

Trabzon’da kabak meydanı (kavak meydanı) şehrin merkezinde hem eğitimin hem de futbolun bir asrının geçtiği Trabzon Lisesi’nin de (K.T.1880) bulunduğu bir bölgedir. Bu belirtiler ışığında,1901 yılı ve Cumhuriyet ilanı ortamı dahilinde futbol bu şehirde daha bir ivme kazandı. Gelinen süreçte, geçmişten bu güne Trabzon da futbolun, çok saygın etkileşim içerisinde olduğunu belirtmekte yarar var. Trabzonspor’un doğuşu temsili olarak 1967 tarihinde bir resmiyet kazanmış olsa da , gerçek kuruluş tarihi Trabzon da futbol faaliyetlerinin başlangıcı olan 1870 yılıdır. Yani Trabzonspor’un kuruluş yılı bu tarih üzerinden işleme alınmalı ve öylede devamı sağlanmalıdır.

Sonuç olarak, Türkiye’nin en saygın ve müstesna kulübü, Trabzonspor olduğunu vicdanı hür olarak ifade ederken, bu büyük camianın dünyanın her yerinde ve Türkiye’nin dört bir yanında kalbi vücut taraftarı bulunduğunu takdirle ifade ediyorum. Sporun futbol faaliyeti bu ilde, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı hoşgörü ve saygınlığı ile artarak devam edecektir. Sağlık dileklerimle.


Nevzat YILMAZ

[email protected]



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku