Güncel:
Geleneksel Çambaşı Yayla Festivali coşku içinde kutlandı
 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Çambaşı Yayla Festivali renkli görüntülere sahne oldu. İki gün süren festival, vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

 

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Belediye Başkanı Yener Kaya yaptığı açıklamada, “Festivalimizde sanatçılarımızın muhteşem performansları gençlerimizin ve vatandaşlarımızın görülmeye değer coşkusuyla hepimizin hafızasında mutlu bir gün olarak kaldı. Bizlere büyük coşku ve heyecan yaratan sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaylaları dört mevsim cazip hale getirmek amacıyla yaptığı çalışmalar Ordu’nun gözde turizm merkezlerinden biri olan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda da etkisini hissettirdi. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla yenilenen Çambaşı Yayla merkezi, 19’uncu Çambaşı Yayla Festivali kapsamında yüzlerce vatandaşa ev sahipliği yaparak ilgi gördü.

 

Festivallerin insanların ürettiği ürünleri pazarlamaya dönük yerler haline gelmesi gereken yerler olduğuna dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Festivallerin bir amacı vardır. Burada 19.sunu gerçekleştirdiğimiz Çambaşı Yayla Festivali artık iz bırakmıştır. Bu festivaller bir fırsattır. Üretsinler, yazın hayvanları burada barınabilsin insanlar üretsin ürettiğiyle de geçinsin diye buralar bize bahşedilmiştir. O yüzden hem gülüp eğlenelim hem de bir festivalin amacına uygun olarak bir şeyler pazarlayalım” dedi.

 

FESTİVAL BEĞENİ TOPLADI

İki gün boyunca festivali yakından takip eden vatandaşlar ise Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti. Büyük keyif aldıklarını söyleyen vatandaşlar herkesi gelip bu güzellikleri görmeye davet etti.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

İlk günü sergi, En Güzel Buzağı, En Güzel Kuzu, En Güzel Peynir, En Güzel Bal ve At Yarışları ve ödül töreni düzenlenen festival Fatih Yaman ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Fedai Öz konseriyle keyifli bir gün yaşattı.

Vatandaşların ilgiyle takip ettiği festivalin ikinci gününde ise Halk Oyunları Gösterisi, Kahraman İşler konseri, En Güzel Buzağı, En Güzel Kuzu, En Güzel Bal, En Güzel Peynir Yarışlarında dereceye girenlere ödül töreni düzenlendi. Ayrıca Ordulu vatandaşlar festivalin ikinci gününde Ceren Ece Öksüz, Nahide Saygün Akkal ve Gökçe konseri ile keyifli anlar yaşadı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku