Güncel:
Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinde ailelere büyük görev düşüyor

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi konusunda ailelere büyük görev düştüğünü belirterek, "İşverenler olarak eleman arıyoruz, bulamıyoruz. İş arayan gençlerimiz de iş bulamıyor. Bu noktada en büyük sorun mesleksizliktir. Mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.

Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak, İŞKUR Müdürü İbrahim Büyük ve diğer ilgililer katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş dünyası olarak ortak paydalarının istihdamı artırmak olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin geleceğinin planlanmasında, üretimin ve ihracatın artırılmasında istihdamın önemi büyük. Her zaman üzerinde durduğumuz bir konu var; işverenler olarak eleman arıyoruz, bulamıyoruz. İş arayan gençlerimiz de iş bulamıyor. Bu noktada en büyük sorun mesleksizliktir. Mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması konusunda yapılması gerekenler var. TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, pilot olarak belirlenen 117 okulda oda ve borsalarımız çalışmalarına devam ediyor. Amacımız piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesidir. Şehrimizde de bu anlamda iki okulumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün daha somut adımlar atmaya devam ediyoruz."

"MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ AİLELERE İYİ ANLATILMALI"

Başkan Hacısalihoğlu, mesleki eğitimin öneminin ailelere de iyi anlatılması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin meslek okullarını tercih etmesindeki en önemli noktalardan biri de ailelerdir. Aileler çocuklarını üniversiteye yönlendirdikleri için mesleki eğitim tercihlerde geride kalıyor. Öğrencilerin hayata erken atılması, daha önce para kazanmaya başlaması mesleki eğitimin en önemli avantajlarından biridir. Ülkemizde yaklaşık 6 milyon lise öğrencisi var. Bu öğrenciler istediği üniversiteyi kazanamayınca işsizlik ortaya çıkıyor. Bu noktada mesleki okulların tercihinin cazip hale getirilmesi ve ailelerle öğrencilere iyi anlatılması gerekiyor. Gençlerimiz çok kabiliyetli. Günümüzün yeni meslek gruplarını da tanımaları ve bu yönde geleceklerini kurmaları onlara önemli bir avantaj sağlayacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından METYAP projesinin sunumu gerçekleştirildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı. Toplantının sonunda Başkan Hacısalihoğlu, İş Yeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül'e plaket takdim etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku