Güncel:
Gökçedere'de  PTT Şubesi'ni açın artık!

 

Bayburt  Gökçedere'de  PTT Şubesi’ni açın artık!

 

Bayburt’un Demirözü İlçesi’ne Bağlı Gökçedere Beldesinde PTT hizmetlerinde yaşanan aksamalar vatandaşı isyan noktasına getirdi.

 

Gökçedere Ptt şubesinde görevli memurun 1 yıl önce başka şehirde görevlendirilmesi ile kapısına kilit vurulan hizmet noktası bölge halkını mağdur ediyor.

 

PTT binası önünde toplanan vatandaşlardan Sinan Şeker: “Bölgenin en kalabalık yerleşim yerlerinden tarihi çok eskilere dayanan Gökçedere Beldemizde Ptt Şubemizin kapalı olması geçici olarak haftada 1 gün dışarıdan memur görevlendirilmesi binlerce vatandaşı çok zor durumda bırakıyor. Haftanın 5 günü Ptt şubemiz açık olmalı vatandaş maaş çekecek çekemiyor, ödeme yapacak yapamıyor, kargo hizmetinden yararlanamıyor. PTT ATM’sinde çoğu zaman arıza oluyor veya para olmuyor. PTT merkezi kapalı olduğu için çoğu zaman İlçeye gidip gelmemiz 30 km. Bayburt Merkeze gidip gelmemiz ise 90 km. gereksiz yol gitmemize sebep oluyor. Zaten çok büyük bir ekonomik kriz var insanlar bunalmış. Halkın kendi sıkıntısı kendine yeter birde Devlet kurumlarının mesai gününde kapalı olması bizim işlerimizi ve moralimizi daha fazla bozuyor” ifadelerini kullandı. 

 

Türkiye Varlık Fonuna devredildikten sonra her yıl zarar eden Ptt’nin son günlerde şubelerini kapatmaya başladığı Gökçedere Ptt’nin de bu kapsamda olduğu ve Ptt yetkililerinin Beldeye gelerek durumu siyasilerle paylaştığı biliniyor. Vatandaşın merak ettiği konu ise Ptt gibi 180 yıllık köklü bir kuruluşun ne kadar kötü bir yönetime bırakılarak son 2 yılda 2 katrilyon zarar ettiği oldu. 

 

Köy değirmeninin demir kapısını çaldılar.

Gökçedere’de hırsızlık vakalarının sayısında ki artış vatandaşı tedirgin ediyor. Son aylarda çok sayıda hırsızlık vakasının yaşandığı Beldede vatandaşlar şaşkınlık ve korku içerisinde yaşananları izliyor. Evlerden eşya, yakacak ve tarım aletlerinin çalınması sonrası Belde halkı ne önlem alacağını şaşırmış durumda bekliyor. Jandarma ekiplerinin hırsızlık vakaları konusunda detaylı çalışması devam ederken anayol üzerindeki köy değirmeninin demir kapısının çalınması bardağı taşıran son damla oldu. Belde halkı güvenlik kamerası sayısının artırılmasını ve köye giriş çıkış yapan inanların daha sıkı denetlenmesini istiyor.

 

            

Bayburt merkezden gelip Gökçedere Beldemiz ve Sadak üzerinden Erzincan’a giden yolda iki araç yan yana zor geçiyor. Günde binlerce aracın kullandığı şehirlerarası bu yolumuzun standartlara uygun şekle kavuşturulmasını genişletilmesini istiyoruz. Kışın kar yağdığında bu yolda kar temizleme, tuzlama çalışması çok aksatılıyor sürekli kaza oluyor. Gökçedere Beldesi ve Gümüşhane Köse İlçesi’ne bağlantı yolu için Devlet kurumları proje hazırlıyor ihale yapıyor. Yol genişletmesi için arazileri kamulaştırıyor. Fakat ortada yol yok, hizmet yok, kamulaştırılan yerlerin parası da yok. Elektrik kurumu direk dikiyor tarlamızın ortasına 9 dönüm yeri kamulaştıracak 15 Bin Tl değer biçiyor bu nasıl adalet hangi vicdana sığar bu yanlış uygulamalar.

 

 

Beldemize doğalgaz acilen getirilmeli

Gökçedere’de yaşayan vatandaşlar son olarak “Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Gökçedere Beldemiz çoğu seçimde iktidar partisine verdiği destekle Türkiye şampiyonu olmuştur verilen oyların karşılığında hizmet bu şekilde mi olmalı, hayvan yemi ve gübre çok pahalı, kömür fiyatları uykularımızı kaçırıyor Beldemize doğalgaz acilen getirilmeli yoksa şehirlere göç artarak devam edecek. Paramız pul olmuş bunun sorumlusu Ülkeyi yönetenlerdir. Markete gidince fiyatlara bakıyoruz başımız dönüyor almaktan vazgeçiyoruz birçok ihtiyacımız olan ürünleri almadan eve geliyoruz. Bu yanlış uygulamalara karşılık bizde sandıkta gereken cevabı veririz” dedi. 

 

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku