Güncel:
Hamdi BEKAR: 'HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK'

 Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği temsilcileri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. 


Dernek Başkanı, Gölçayır Mahalle Muhtarı Hamdi Bekar yaptığı açıklamada, “ Güzel memleketimizin şampiyon şehrinin kıymetli basın mensupları, bir karlı Trabzon gününde öncelikle hepinizi yeni kurmuş olduğumuz Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği adına saygı ile selamlıyoruz. Basın toplantısının amacı yeni kurumuş olduğumuz muhtarlar derneğimizi sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmak isteriz. Kelime anlamı bakımından “seçilmiş kişi ” olarak ifade edilen muhtar, bir köyün ya da mahallenin yönetiminden sorumlu kamu tüzel kişiliğini temsil eder. Muhtarlar görevlerine bağımsız olarak seçilerek gelirler ve Devlet memuru statüsünde görev yapan en küçük idari birimdir.

Muhtarlar; halkla direkt temas halinde olan, halkın aracısız ulaştığı, sorunlarını ilettiği kişilerdir. En önemlisi kuruluş amacımız ismen ve şeklen değil gerçekten Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği olarak üyelerimizle el ele vererek güzel Trabzon’umuzda yaşayan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunları ile ilgilenip, çözümlerini sağlamaktır.  Muhtarlarımızla, kurumlar arasında köprü vazifesi görerek sorunların çözümüne yardımcı olmaktır. Bunların yanında şehrin gündemini belirleyen tüm konularda sorumluluk alarak sağduyu ile çözüm önerileri sunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir hizmet yarışıdır. Bizler ve derneğimize üye olarak katkı sağlayacak bütün muhtarlarımızın ana ilkesi “ adalet, liyakat ve ehliyet konularında hassas davranmak, istişareye önem vermek, mütevazı olmaktır.

Halka hizmet etmenin, hakka hizmet etmek olduğuna inanmış muhtarlar olarak demode muhtarlığın bittiğini, çalışkan, üretken, çözüm odaklı çalışan değerli üyelerimizle birlikte Trabzon’umuzda güzel çalışmalar yapmak için derneğimizi kurduğumuzu belirmek istiyorum. Bağımsız ve tarafsız olacağız sözünü vererek, halkın hür iradesiyle seçilerek göreve gelen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın “ Muhtarlarımızı üzen, beni üzer ”  sözüne istinaden görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz.  Bu bir hizmet yarışıdır. Derneğimizi keyfiyetten değil, mecburiyetten kurduğumuzu belirtmek istiyorum.  Trabzon’umuzun18 ilçesinde ve mahallerinde görev yapan ve bize destek olan çok sayıda muhtarlarımız ile çıktığımız bu yolda bütün muhtarlarımıza başarılar diliyorum.  Derneğimiz bütün Trabzon’a hayırlı olsun. Değerli basın mensupları katılımınızdan dolayı, sizlere ve Gazeteciler cemiyetimize Tüm Trabzon Muhtarlar Derneğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku