Güncel:
Harun Erdoğan: 'Kayıt dışı istihdama dikkat çekti”

 Türkiye Yol-iş Sendikası Trabzon 2 no.lu Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu Yol-iş Sendikası Genel Başkanı Ramazan AĞAR, Genel Merkez Yöneticileri, Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Yol-İş Sendikası Trabzon 1 no.lu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, Toleyis Bölge Başkanı  Recep Ali Çelik, Toleyis Trabzon Şube Başkanı Yusuf Ayaydın, Koop-İş Sendikası Trabzon İdari Sekreteri Fikri Öksüz ve Şube Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.



Türkiye Yol-iş Sendikası Trabzon 2 no.lu Şube Başkanı Harun ERDOĞAN, Genel Kurulda yaptığı konuşmada: “En iyi hizmet insana yapılır” anlayışından yola çıkılarak Yol-İş Sendikamızın Genel Başkanı ve Yöneticilerimizin çabasıyla ilimizde hizmete sundukları ve bundan da her zaman gurur duyduğumuz Yol-İş Holiday Otelimizde 11. Olağan Genel Kurulumuzu tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını gölgesinde gerçekleştirmekteyiz. Genel Kurulumuzu onurlandırmanızdan ve teşriflerinizden dolayı Şube Yönetimim ve temsil ettiğim üyelerimiz adına hepinize hoşgeldiniz diyor sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ülkemiz zaman zaman sel, yangın ve afetlerle karşı karşıya kalmıştır. Meydana gelen bu afetlerle üyelerimiz deyim yerindeyse kıyasıya mücadele ederek takdire şayan bir çalışma örneği göstermişlerdir.

Bölgemizin coğrafi yapısı ele alındığında ve yerleşim yerlerimizin engebeli ve arazi şartlarının da zor olduğu dikkate alındığında  kış sezonunda yapılan kar mücadelesindeki çalışmalar, gerek Hükümet yetkililerinden gerekse tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır. Dolayısıyla siz değerli Hazirunun önünde Yol-İş camiamızın değerli  ve cefakar üyesi işçi arkadaşlarıma şahsım ve Şube Yönetimim adına teşekkür ediyor, alınlarından öpüyor her birine şükranlarımı sunuyorum.

Rabbim, Ülkemize ve Milletimize böyle afetler ve acılar yaşatmasın bir daha Sayın Genel Başkanım. Ülke genelinde 1 Milyon’u aşkın Taşeron işçi 696 sayılı KHK ile kadroya geçirildi.  Taşeronda çalışan işçi kardeşlerimize kadro verilmesi noktasında başta siz değerli şahsiyetiniz olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve biz Şube Başkanları olarak çok mücadele ettik ve de yine sizin değerli çalışmalarınız, gayretleriniz ve mücadeleniz sonucunda mutlu sona ulaştık.

Bu nedenle, size ve değerli Genel Merkez Yöneticilerimize Şahsım, Yönetimim ve Kadro sevinci yaşayan Taşeron işçi kardeşlerim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Kayıt dışı istihdam,  iş hayatında birçok olumsuzluğa meydan vermektedir. Bu durum hem ülkemizin kalkınması yönünde bir engel oluşturmakta, hem de çalışanlar arasında problemlerin yaşanmasına ve ayrımcılığa  meydan vermektedir. Bu durum, işçilerin yıllarca ortaya koydukları emeğin yok sayılmasına neden olmaktadır. Bu konuda mücadele edilerek kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınarak çalışanlar arasında ayrımcılığa son verilmesinin yararlı olacağına inanmaktayım. Bu duygu ve düşünceler ile yapılan 11. Olağan Genel Kurulumuzun Yol-İş camiamıza ve tüm emekçi işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Genel Kurulumuzu onurlandırmanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Yol-iş Sendikası Genel Başkanı Ramazan AĞARGenel Kurul’da yaptığı konuşmada: “Bu teşkilat Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü adı altında çok önemli hizmetler yürüten bir teşkilatımız idi. Bu teşkilat sadece köyün yolu, suyu, asfaltı, elektriği değildi. Bu teşkilatımız tarla işi geliştirmeleri, drenaj, gölet, köprüler, menfezler, taş toplama ekibinden oluşan çok yönlü çalışan bir teşkilattı. Bu siyasi iktidarın aslında yapmış olduğu en önemli yanlışlardan biri de Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kapatmak oldu. O gün bir akıl tutulması mı oldu ne olduysa Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi köylümüze çok önemli hizmetler götüren bir teşkilatı kapattı ve güdük hale getirdi. Kapatılmasıyla yetinilmedi, Büyükşehir Belediyesi yasasıyla bu teşkilatımız daha güdük hale getirildi. Köye giden hizmetler her geçen gün aksamaya başladı.” eleştirilerinde bulundu. Siyasi iktidarın Köy Hizmetlerini kapatmasını akıl tutulması olarak değerlendiren Ağar, tekrar bir genel müdürlük kurulmasını istedi.

Ramazan AĞAR açıklamasının devamında, Isparta’da gördük. Isparta’da sistem neden çöktü? Çünkü Elektrik hizmetinin özelleştirilmesinden dolayı Isparta halkı mağdur edildi. Ama devlet eliyle elektrik sistemi gitmiş olaydı böyle olmazdı. Şimdiye kadar böyle bir şey yaşamadık. ‘Çok kar yağdı’ diyoruz ya daha çok kar yağdığı yılları da gördük. O zaman bu kadar teknoloji olmamasına rağmen böyle bir çöküşü yaşamadık dedi.

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi Yol-İş Sendikası Trabzon 1 no.lu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, Genel Kurulda yaptığı konuşmada. “ Hiçbir işveren veya iktidar işçiye alın, gelin bizde size bunu verdik demedi. Hak verilmez alınır düsturu ile bugüne kadar olan başarılar Yol-İş Sendikası olarak kazanıldı. Sendikamızın Yöneticilerinin mücadelesi ile oldu bütün başarılar dedi.

Konuşmaların ardından 113 delegenin tamamının desteğini alan Türkiye Yol-iş Sendikası Trabzon 2 no.lu Şube Başkanı Harun ERDOĞAN güven tazeledi.

Haber: Arif AZAK





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku