Güncel:
Havalimanı Bitti, Yolu Yok
 

2023 yılının Mart ayında hizmete girmesi planlanan Gümüşhane-Bayburt Havalimanında yol sorunu gündem oldu

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde yapımı sürdürülen Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve 2023 yılında hizmete açılacağının duyurulması büyük bir sevinç yaratırken, gündem olan yol sorunu eleştirilere neden oldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıl önce bölge ziyaretinde, Gümüşhane ve Bayburt arasındaki Salyazı mevkisin de, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından harekete geçildi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümüşhane- Bayburt Havalimanı projesinin temeli, 13 Haziran 2018'de dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.

 

 

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'ndaki çalışmalar, hızla sürdürülüyor. Köse ilçesine bağlı Salyazı köyü sınırlarında yapımına devam edilen ve yaklaşık 300 milyon liralık ihale bedeliyle yıllık 2 milyon yolcuya hizmet verilecek havalimanında altyapı çalışmaları tamamlandı.  Havalimanın 2023 yılı mart ayında hizmete açılması beklenirken gündem olan yol sorunu eleştirilere neden oldu.

 

 

Gümüşhane şehir merkezine 67, Bayburt şehir merkezine 47 kilometre uzaklıktaki havalimanıyla Gümüşhane il merkezi arasındaki bağlantı yolunun standartlarının düşük olması ve yıllardır söylenmesine rağmen, tünel veya alternatif bir güzergahla daha kısa sürede havalimanına ulaşımı sağlayacak yolla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması kamuoyunda en çok eleştirilen konulardan birisi oldu.

 

 

Vatandaşlar yeni Zigana tünelinin tamamlanmasıyla 45 dakikada Trabzon Havalimanına ulaşmak varken, bozuk yolları aşarak Köse’deki havalimanına gitmeyi tercih etmeyeceklerini belirterek, milyonlarca liralık yatırım yapılarak havalimanı yapılırken buraya ulaşımı sağlayacak yolların hem Bayburt tarafından hem de Gümüşhane tarafından unutulmasına anlam veremediklerini söyledi.

 

 

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde 13 Haziran 2018 tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve şehrin rüya projelerinden birisi olan Gümüşhane-Bayburt Havalimanında pist ve altyapı çalışmaları tamamlanmış, ihale edilen üst yapı çalışmaları kapsamında kule ve diğer kısımların inşaatları devam ederken, 2023 yılı mart ayında hizmete açılması bekleniyor.

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı pist, apron ve taksi yolları dahil olmak üzere 212 bin 500 metrekare alanı içerirken pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği 60 metre, apron alanı 360 bin metrekare ve öngörülen kapalı alan 20 bin metrekare olacak şekilde planlandı.

 

Gümüşhane’nin Köse ilçesini Gümüşhane merkeze bağlayan Köse dağı virajlarıda sürücülerin özellikle kış aylarında korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Vatandaşlar sürekli kazaların olduğu Köse Dağı’na Tünel yapılarak keskin virajların ortadan kaldırılmasını bekliyor ve yetkililerden talep ediyor.

 

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku