Güncel:
Hayrat halkı Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına izin vermedi.
 

Trabzon’da muhtarlar derelerinin sularının Rize’ye aktarılmasına karşı çıktı. Yapılmak istenen projeye göre Hayrat’ta bulunan Maki ve Baltacı Derelerinin sularının, tünelle Rize - Güneyce HES projesine aktarılması planlanıyor. 

Trabzon’un Hayrat İlçesinde 34 Mahalle Muhtarı Maki ve Baltacı Derelerinin tünel ile Rize - Güneyce HES’e aktarılması için yapılmak istenen Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına izin vermedi. 

 

 İlçe merkezinde toplanan muhtarlar Taflancık Mahallesinde ÇED Toplantısı yapmak isteyen şirket yetkililerini araçtan indirtmedi. ÇED toplantısının yapılmaması üzerine şirket yetkilileri alandan ayrıldı. 

 

Muhtarlar adına konuşan Ağaçlı Düz Mahalle Muhtarı Turan Hacıbektaşoğlu, HES ve tünel projesine karşı olduklarını dile getirdi. Tünelle derelerinin suyunun taşınmasının bir yıkım projesi olduğunu kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Bu derelerde yeteri derecede HES yapıldı. Maki ve Baltacı Derelerinin tünelle Rize Güneyce’ye bağlanmaları için yapacakları ÇED raporuna izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

 

Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’da ÇED toplantısına karşı çıkan muhtarlara destek vererek projeye karşı olduğunu söyledi. Nuhoğlu, yaptığı açıklamada “Projenin yapılmasına ve derelerinin sularının Rize Güneyce’ye aktarılmasına karşıyım. Doğaya karşı bu kadar müdahale edilmemesi gerekiyor. Zaten bu derelerde toplam 9 tane HES var. Halkımız hesleri istemiyor” dedi.

Rize İkizdere’de geçtiğimiz yıllarda Muhtarlar açıklama yaparak Hes projesinde derelerin suyunun dışında köylerin kaynak sularınında sondaj vurularak çekildiğini ve 2 köyün susuz kaldığını belirtmişti. İBB Meclis Üyesi Jeoloji Mühendisi Kadem Ekşi geçmiş yıllarda bölgede ki Heslere karşı yöre halkı ve Stk’lar ile önemli mücadeleler vermişti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku