Güncel:
Hedefimiz sağlık turizminde Avrupa'dan da turist çekmek
 Avrupa'da sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde seyahat acentesi ile klinik bulunan şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı Halit Gezer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret ederek sektördeki deneyimlerini paylaştı, yapılabilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'un sağlık turizmindeki payını artırmayı planladıklarını belirterek, sektördeki paydaşların ve şehir dinamiklerinin katılımıyla ortaklaşa bir proje yürütüldüğünü söyledi. Çelebi, "Trabzon'un konaklama standartları yükseldi. Sağlık sektöründe de gelişen bir altyapımız bulunuyor. Komşu ülkelerimiz Gürcistan başta olmak üzere şehrimize gelen Körfez ülkelerinden turistlerin sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Bu sektördeki ekonomiye büyütmeyi hedefliyoruz. Keza Trabzon'dan Avrupa'ya sağlık sektöründe birçok hizmet veriliyor. Bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Mevcut altyapımızı kullanarak, iş birliklerimizi geliştirerek, güçlü ve avantajlı yönlerimizi öne çıkartarak ilerleyeceğiz. Bu anlamda, uzun yıllardan beri sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren deneyimli kuruluşlar ile oda olarak işbirliği yapıyor ve sağlık turizminde Trabzon'un ekonomik payını şehir olarak artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Görüşmede sağlık sektöründe Türkiye'nin büyük bir geleceği olduğunu ifade eden Halit Gezer, bu sektörde ön plana çıkabilecek şehirler arasında Trabzon'un da bulunduğunu vurguladı, faaliyetlere destek olabileceklerini bildirdi. Gezer, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok şehrinde faaliyetlerini güçlü bir ekiple sürdürdüklerini söyledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku