Güncel:
HÜR DÜŞÜNCE HAREKETİ GAZİANTEP'DE GÜNDEMİ BELİRLEDİ
 

Hür Düşünce Hareketi Derneği'nin, "Yeni Anayasal Düzende Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu toplantısı Trabzon’un ardından ikinci kez Gaziantep Tuğcan Hotel'de coşkulu kalabalık eşliğinde düzenlendi.

 

 

Hür Düşünce Hareketi Derneği'nin, "Yeni Anayasal Düzende Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu toplantısı Genel Sekreter Filiz Caca’nın açılış konuşması ve protokol takdimi ile  başladı.

 

Katılanlar arasında, CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yilmazkaya, CHP Gaziantep İI Başkanı Mehmet Neşet Uçar, İyi parti il Başkan vekili İzzettin Şahin, Gelecek Partisi İl Başkanı Orhan Kuyucu, DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Demokrat Parti İl Başkanı Cahit Albayram, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet İslam, Doğru Parti İl Başkanı Murat Arpacıoğlu, Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, Hür iş  Sendikasi Baskan Yardımcısı Hayri Açıkgöz ve çok sayıda kişi katıldı.

Hür Düşünce Hareketi Genel Baskan Yardımcısı Av. Yasar Sağlam’ın selamlama konuşmasının ardından  söz alan,

Hür Düşünce Harekati  Genel Baskanı Süleyman Aksoy, "İlkini Trabzon'da gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın ikincisini, güneyimizin incisi Gaziantep'te yapmaktan büyük mutluluk ve onur duymaktayız. Hür Düşünce Harekatı inandığı değerler doğrultusunda vatanına, milletine hizmet etmeyi ilke edinmiş, ülkenin sorunları karşısında toplumu aydınlatmayı amaç edinmiş ve bu amaçla pandemi süresi de dähil olmak üzere 26 adet zoom üzerinden toplanti gerçekleştirmiş bir sivil toplum kuruluşudur.  Hür Düşünce Harekâtı bir parti degildir, parti olmadığı gibi bir partinin devamı ve arka bahçesi de değildir. Biz bir sivil toplum örgütüyüz siyaset yapmıyoruz. Ülkenin yükünü altılı masaya bırakamayız bu nedenle partileri güçlendirmemiz gerekiyor. Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmeli, seçim barajı kalkmalı. 100 bin imza ile vatandaşlarımız veya sivil toplum kuruluşları kanun teklifi verebilmeli. Ekonomik ve Sosyal Konseyin belirleyeceği adına "temel gelir" dediğimiz bir miktar ₺ vatandaşlara istisnasız verilmeli. Yeni bir toplumsal sözleşmeye çok acil ihtiyaç var. Bu nedenlerle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yolu altılı masadadır diyoruz ve destekliyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliğine değer veren her partiye eşit mesafedeyiz." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yeni Anayasal Düzende Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konulu panel, Hür Düşünce Harekati Genel Baskan Yardımcısı Hüseyin Resit Öz moderatörlügünde 24. Dönem Diyarbakir Milletvekili Cuma İçten ve Prof. Dr. Hasan Eken'in yaptıgı sunumlarla gerçeklesti.

 

Hür Düşünce Harekati Mali İşler Başkanı Rizeli Hemşerimiz İktişatçı Ramazan Kopuz’da Gaziantep’de ki etkinliğe katılarak kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku