Güncel:
Hür Düşünce Hareketi  startı Trabzon'dan verdi
 

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Yönetim Kurul Üyesi ve Gelecek Parti Genel Başkan Danışmanı Cuma İçten’in konuşmacı olacağı toplantıda, “Yeni Anayasal Düzen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konusu işlenecek. Bu toplantılar amacıyla 6’lı Masa Cumhurbaşkanı adayına tam destek verileceği kaydedilirken bugün yapılan toplantıda da Genel Başkan Aksoy, bu duruma vurgu yaptı. 

 

 

Konuşmasında ilk olarak İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı hapis cezası ve siyasi yasak kararına değinen Aksoy, “Söylediği bir sözden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, yargılanması hatta yasaklar noktasına gitmesi doğru bir şey değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk bu çözecektir. Öyle inanıyorum ki İstinaf Mahkemesinde bu alınan kararın tersi bir karar çıkarak aziz miletimiz rahatlatılacaktır. Bu vesileyle biz yarın yapacağımız toplantıyı değerli vatandaşlarımızın takip etmelerini ve yeni Türkiye inşaasında rol almalarını bekliyoruz. Hür düşünce hareketi bir siyasi hareket değildir, siyasi parti olmayı da hedeflememektedir. Hür düşünce hareketi bir düşünce hareketidir.” dedi. 

 

 

Aksoy konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ancak Hür Düşünce Hareketinin bir siyasi hedefleri vardır. Bu siyasi hedefi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir Türkiye… Biz bu Türkiye için varız, çalışacağız. Yarın yapacağımız Trabzon toplantısından sonra bir dizi toplantı tertipledik. 24 Aralık’ta Kayseri’de, 7 Ocak’ta Antep’de ve ayın son cumartesinde Urfa’da bu toplantıları yaparak siyaset kurumuna birlik ve beraberlik önererek, yeni Anayasal Düzen teklif ederek… 82 Anayasası ile ilgili bütün siyasi partilerimiz değiştireceğiz dediler ama, hep yama yapıldı. Önümüzdeki seçim, Türkiye’nin son seçimlerinden biri olmamalı. Bilakis Türkiye’nin ufkunu açacak seçim olmalı. Öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki seçimde Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendisine yakışır Cumhurbaşkanı’nı seçecektir. Hür düşünce hareketi olarak bizler 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayına desteklemeyi kararı aldık. Aziz milletimizi de bu yönde oy kullanmaları için davet ediyoruz” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku