Güncel:
Kadırga Otçu Şenliği büyük coşku içinde kutlandı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesi sınırları içerisinde bulunan ve üzeri açık camisiyle ünlü tarihi Kadırga yaylasında yüzlerce yıldır süren Otçu Şenliği bu yıl da gerçekleştirildi. Yöre sakinlerinin yöresel kıyafetleriyle katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

 

Yüzlerce yıldır geleneksel olarak her yıl Temmuz ayının 3. Cuma günü düzenlenen Kadırga Yayla Şenliklerinde binlerce insan bir araya gelip horon oynadı, hasret giderdi. Denizden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan ve yaz aylarında her Cuma günü Cuma namazını üstü açık camide kılmaya gelen vatandaşlarla birlikte adeta küçük bir ilçeye dönüşen Kadırga Yaylasında düzenlenen Otçu Şenliği'ne binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar dünyaca ünlü üzeri açık camide çimler üzerinde Cuma namazı kıldı.

 

Kadırga Otçu Şenliği’nin geçmiş ile bugün arasında bir köprü olduğunu dile getiren Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, “Kadırga bütün Karadeniz’in yoğun bir şekilde katıldığı, insanların gurbette izinlerini bu tarihe ayarlayıp, Kadırga Yaylası Otçu Şenliklerinde buluştuğu günün adı. Geçmişten günümüze bir köprü, geleneklerimizin yaşadığı yerin adı Kadırga. Kültürümüzün adı Kadırga. Fatih Sultan Mehmet’in atını bağladığı, askerleriyle açık camiyi inşa ettiği ve namaz kıldığı yerin adı Kadırga. Kadırga bir sevda, Kadırga bir tutku, Kadırga bir heyecan. İnsanlar köyünden ot işi bittikten sonra yaylaya çıkıp, rahat bir nefes aldıkları zaman Kadırga’da buluşuyorlar her obamız, her yerleşimimiz kendi otçusuyla birlikte burada tek yürek, tek vücut oluyor" dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku