Güncel:
Karadeniz aşığı Afrikalı horoncu

 Zambiyalı Adam Nkandu’nun (24) hayatı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümü için okumaya gelmesiyle değişti.

9 yıl önce geldiği Karadeniz’i oldukça seven Nkandu, bölge halkı tarafından da çok sevildi.

Karadeniz müziğine ayrı bir ilgisi gelişen ve şarkılar söylemeye başlayan Nkandu’nun akustik kayıtları, sosyal medya sitelerinde binlerce kez izlendi.

Gümüşhaneli sanatçı Muhammet Güner’in daveti üzerine Kürtün ilçesine gelen Nkandu, Süme Mahallesi’nde ve Üçtaş köyünde düzenlenen düğünlere katılıp kemençe eşliğinde yöresel türküler söyledi.

Nkandu, horon halkasına girerek bölgenin başarılı siyasetçilerinden Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut’la horon oynadı. Güner’le düğünlere katılan Nkandu, fanatik Trabzonsporlu olduğunu belirterek, “Ben memleketteyken Karadeniz merakım vardı. Çünkü coğrafyada Karadeniz hep bize öğretilir ama ben bir konuyu çok merak ediyordum. Deniz isminin neden kara olduğunu merak ediyordum. Orada yaşayan insanlar kara olduğu için bu ismi koyduklarını düşünüyordum. Türkiye’ye geldikten sonra Karadeniz ile ilgili çok araştırma yaptım. Araştırırken güzel bir kültür karşıma çıktı. Horon, kolbastı ve kemençe ile tulum.” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku