Güncel:
Kiev'de ki savaşın sesi Trabzon'da duyuldu

 Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin işbirliği ile Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde “Gelenekselden Dijitale Gazetecilik” konulu söyleşi gerçekleştirildi.


Etkinliğe Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin SERENCAM, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emir Yıldız ve Gazeteci-Yazar Turgay Beşyıldız’ın yanı sıra çok sayıda Öğretim Üyesi ve Öğrencide katıldı.


Gelenekselden Dijitale Gazetecilik konulu programda Trabzon Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı ve İHA Trabzon Bölge Haber Müdürü Ersen Veda Küçük, Radyo ve Televizyon Program Yapımcısı Nagihan Demir, Gazeteci Habercuk.com sitesi sahibi Elif Çavuş ve Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özcan mesleğe başladıkları günden bugüne kadar yaşadıkları tecrübeleri, zorlukları, çıkış noktalarını ve ilginç unutamadıkları  anılarını dinleyenlerle paylaştılar.

Trabzon Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, önceki yıllar yaşadığı savaş anılarını dinleyenlere anlatırken duygulu anlar yaşayarak gözleri doldu. Başkan Küçük, söyleşinin devamında Rusya-Ukrayna savaşını  Kiev'de takip eden İHA muhabiri arkadaşı ile telefonda canlı bağlantı kurarak Ukrayna'daki son durum hakkında bilgi aldı. Telefonun hoparlöründen salondaki dinleyicilerinde sesli olarak takip ettiği görüşmede İha muhabiri yaptığı açıklamada çatışmaların devam ettiğini, yaşanan zor süreci dinleyenler ile paylaşarak maalesef 5 Basın mensubu arkadaşımızı savaş bölgesinde kaybettik diyerek üzücü haberi paylaştı.


Ajans haberciliği, Radyo-Tv Program yapımcılığı, internet haberciliği ve habercilikte editoryal süreçler konu başlıklarında konuşmacılar bilgilendirme yaparak soru-cevap şeklinde programı bitirdiler.



Programın ardından açıklamalarda bulunan Trabzon Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Ersen Veda Küçük, “Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin organizasyonuyla ilki gerçekleştirilen “Gelenekselden Dijitale Gazetecilik” konulu söyleşimizle tüm fakültelerdeki öğrencilerle buluştuk. Güzel ve akıllarda kalan bir söyleşi oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Haber: Arif AZAK






Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku