Güncel:
KOBİ tanımı değişti, daha çok işletme teşvik ve desteklerden yararlanabilecek

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile KOBİ olarak adlandırılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletme tanımının değiştirildiğini ve yıllık hasılat üst sınırlarının yükseltildiğini belirterek, "Yeni düzenlemeye göre daha çok işletme KOBİ'lere sağlanan teşvik ve desteklerden yararlanabilecek. Bu düzenlemeyi üretimin devamını açısından olumlu görüyoruz" dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Resmi Gazetede Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkındaki Yönetmelikte değişiklik yapıldığını ve KOBİ tanımına giren işletmelerin hasılat veya bilanço üst sınırlarının yeniden belirlendiğini söyledi.

"KOBİ ÜST SINIRI 125 MİLYON TL'DEN 250 MİLYON TL'YE ÇIKARILDI"

Hacısalihoğlu, düzenleme hakkında bilgi verirken de, "KOBİ tanımının kapsamı genişletilerek KOBİ üst sınırı 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı. Yönetmeliğin mikro işletme tanımında yıllık hasılat sınırı 3 milyon TL'den 5 milyon TL'ye, küçük işletme yıllık hasılat sınırı 25 milyon TL'den 50 milyon TL'ye, orta büyüklükte işletme tanımında yer alan yıllık hasılat sınırı ise 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, üyelerden bu konuda birçok talep geldiğini ve bu konuları TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara ilettiklerini belirterek, "Düzenlemenin yapılması iş dünyasında daha fazla firmanın teşvik, destek ve kredilere ulaşmasının önünü açacak. Bu konuda emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. Hacısalihoğlu, mikro işletmelerde 10, küçük işletmelerde 50, orta ölçekli işletmelerde ise 250 kişilik çalışan kişi sayısı sınırında bir değişiklik yapılmadığını da ifade ederek, bu konuda da bir düzenleme beklediklerinin altını çizdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku