Güncel:
Köse, Torul ve Kürtün Depremzedelerin İçini Isıtacak
 

Gümüşhane'nin Köse, Torul ve Kürtün İlçelerinden 10 İli Etkileyen Büyük Depreme Kaymakamlık ve Belediye Başkanlarının Koordinasyonunda Vatandaşlar Tarafından Bağışlanan 240 Ton Odun Deprem Bölgesine Gönderildi.

 

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde gönüllü vatandaşlar, belediye, polis, jandarma ve bekçi ekipleri, el ele vererek, deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması için 60 ton civarında odun hazırladı. Kesimi yapılarak çuvallara konulan odunlar yüklediği 2 TIR’la deprem bölgesine gönderdi. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “Yaptıklarımız az bile, Allah bu tür acıları bizlere yaşatmasın” dedi. 

 

60 TON YAKACAK DEPREMZEDELERE GÖNDERİLDİ

Köse ilçesinde belediye personeli, kolluk kuvvetleri ve vatandaşlar depremzedeler için yakacak hazırladı.  Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “Merkez üsttü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen büyük bir depremle; son yılların en büyük şiddetli depremiyle karşı karşıyayız. Ülkemiz çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Biz bu büyük bir sınavı yine birlik olarak geçeceğiz.  Tüm vatandaşlarımız devletimiz ile koordinasyonlu bir şekilde çalışarak tam destek vermelidir. Biz Köse olarak ilk önce gıda yardımı yaptık. Vatandaşlarımız seferber oldu. Türk milletimizin azmiyle, hırsıyla ve özverisiyle depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmış ve saracaktır da.  İnşallah hep birlikte  desteklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

İŞ ADAMLARIMIZ BÜYÜK DESTEK SAĞLADI

Başkan Kesler, “AFAD Koordinasyonunda deprem bölgesi için desteklerimiz devam ediyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ısınma ihtiyacı olduğunu öğrenince, ilçe kaymakamlığımızla ile ortak bir çalışma yaparak anonslarla yakacak ihtiyacı olduğunu duyurduk.  Bazı vatandaşlarımız odunlarını bağışladı. Belediye olarak bizde odunların kesimini ve ulaşımını sağladık.  Çağrılarımızı yapınca işadamlarımız hemen bize dönüş sağladı. Ellerinde bolca odun olduğunu ve bu odunları bağışlamak istediklerini söyledi. Gurur duyduk. Kendi ısınması için biriktirdiği yakacakları depremzedelere bağışladılar. Allah hepsinden razı olsun. Gönüllü vatandaşlarımız, belediye, polis, jandarma ve bekçi ekipleri, el ele vererek, deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması için seferber olduk. Atmış ton yakıt harcadık” dedi.

Yapılan çalışmaların az bile olduğunu söyleyen Başkan Kesler, “Yaşadığımız bu afette yaralanan, mağdur olan bütün vatandaşlarımız için seferler oldu. Yaptıklarımız az bile, Allah bu tür acıları bizlere yaşatmasın. İnşallah bu acılarımız son bulur ve bir daha yaşamayız” diye konuştu.

Torul Kaymakamlığı ve Torul belediye başkanı Evren Evrim Özdemir’in yaptığı koordinasyonda ise vatandaşlar ve iş insanları tarafından sağlanan Torul’dan beş kamyon ve Kocadal köyünden de 2 tır olmak üzere toplamda (110 ton) yüklenerek depremzedelere gönderilmek üzere yola çıktı.

Kürtün kaymakamlığı ve Kürtün Belediye başkanı Enver Şen’in koordinasyonunda ise vatandaşlar ve eski Belediye başkanı Ahmet Kanat tarafından sağlanan 6 tır odun (70 ton) yüklenerek depremzedelere gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Gümüşhane’nin 3 ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye başkanlarının koordinasyonunda deprem bölgesinde ısınma ihtiyacının karşılanması için depremzedelere gönderilen odun şu an itibari ile 240 tona ulaştı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku