Güncel:
KTÜ Ödüllendirmeye Devam Ediyor

 

Kurum hisseli TÜBİTAK projesine sahip akademisyenlerimize ve proje ekiplerine, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından Tebrik Belgesi takdim edildi.

 

KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi’nde gerçekleştirilen törene, proje yürütücüsü akademisyenlerimiz, proje ekipleri ile birlikte katıldı.

 

Programda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI “Bizim asıl amaçlarımızdan bir tanesi eğitim-öğretim ve öğrenci yetiştirmek. Ama bunun yanında araştırma, bilgi üretme sorumluluğumuz da var. Bu sürecin en önemli çıktılarından biri de proje. Projede, hepimizin bildiği gibi bir hocaya, bir ekibe, ekstra bir bütçe veriliyor. Projenin belli başlı somut çıktıları oluyor; ekip, araştırma kültürü kazanıyor, araç-gereç alıyorsunuz, TÜBİTAK’ın süreçte büyük desteği oluyor, yayın çıkıyor. Bundan sonraki süreçte artık uluslararası projelerimizi artırmamız, bu projeleri de önemsememiz gerekir. Çünkü teknik bir Üniversite ve Araştırma Üniversiteyiz. Rektörlük olarak bu konulara önem veriyoruz. Hocalarımızı, proje kültürü ile daha fazla meşgul etmek istiyoruz. Proje yazma eğitimleri düzenliyoruz. TEKNOKENT’te, Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında proje yazma eğitimi veriliyor. Kurum hisseleri noktasında hocalarımızı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI’nın iştirak ettiği törende, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, proje yürütücülerine bilimsel çalışmalarında gösterdikleri çaba ve emekleri adına Tebrik Belgesi takdim ederek başarılarının devamını diledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku