Güncel:
Mağmat'da seralar yıkıldı
 

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman İlçe Sekreteri Abdurrahman Yıldız, Meclis Üyesi Ömer Dayı ve Mahalle Temsilcisi Talip Gürhan ile birlikte Geçit (Mağmat) mahallesinde incelemelerde bulundu.





“Mahallemizde yapılan projeleri yerinde inceledik” diyen Oyman şu açıklamayı yaptı:İlçe Sekreterimiz Abdurrahman Yıldız, Meclis Üyemiz Ömer Dayı ve Mahalle Temsilcimiz Talip Gürhan ile birlikte Geçit (Mağmat) mahallemizde davet üzerine mahalle derneğini ziyaret ettik ve mahallelilerimizle bir araya geldik.

Mahallemizde yapılan projeleri yerinde inceledik.

DOKAP ile Ortahisar Belediyesi’nin iş birliği içinde gerçekleştirmek istediği ‘Kara Salyangozu üretimi ve pazarlaması’ projesi için alanı inceledik.

Projedeki en büyük endişe; salyangoz üretiminde oluşacak koku ve çevrede mahalleyi besleyen su ve mevcut maden suyunun zarar görmesiydi. Konuya ilişkin olarak proje alanında sadece salyangoz üretiminin olacağını ve işlemesinin olmayacağını öğrendik. Projenin güzel bir proje olduğunu ancak endişelerin yerinde olduğunu dile getirirken buradaki en büyük problemin mahalleliyle bir bilgi paylaşımı yapılmamış olmasıdır.

 

 

İkinci problem; üretim inşaatının devam ettiği alanın imar planında hiç bir açıklama yoktur; yani imara açık değildir. Bir belediye bunu yaparsa vatandaş ne yapmalıdır?

Projeler eğer sorunsuz bir şekilde hayata geçerse bölgeden istihdam sağlaması gerektiğinin de altını çiziyoruz.

Proje alanının ön tarafında yer alan çocuk parkında ise şantiye alanındaki malzemelerden dolayı sıkıntı yaşanıyor.

Mutlu Köy Projesinin inşaatı devam ederken kar yağışı sebebiyle projedeki seraların yıkıldığını öğrendik.

 

 

Proje inşaatının devam ettiği alanda önceden Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi planlanıyordu ancak plan yada düşünce değişikliği olduğu ortada; projenin akıbetinin ne olduğu kamuoyuna bildirilmelidir.

 

Mutlu Köy Projesi uygulanmadan önce bu bölgenin kışları yoğun kar, yazlarının bile sisli geçtiği bir bölge olması bu bilginin değerlendirilmediği yönünde kanaat oluşturmaktadır.

 

Normal şartlardan daha az ve kısa süreli yağan kar yağışına dayanamayan yapıların mevcut olması bu değerlendirmenin yapılmadığını göstermesiyle birlikte, imar dokümanlarında yer alan projeden farklı uygulama yapıldığını görüyoruz. Kullanılan malzemeler büyük bir zarar görmüş. Bu noktada proje devam ederken uygulama değişmiş midir veya denetim konusunda eksiklik mi vardır?

 

Seranın ve kümeslerin olduğu alanın çevresinde, mahallelilerin çevredeki suların zarar göreceği yönünde endişeler mevcuttur.

Son olarak derneğin birçok konuda çalışması olduğunu ve değerlendirmeye değer olduklarını söyleyelim. Örnek olarak;

Tarihi çeşmelerin ve maden suyunun mevcut olduğu mahallemizde çeşmelerin yeniden değerlendirilmesini

Geçmiş zamanda futbol oynanan alanın değerlendirilerek yeniden bu amaç için kazandırılmasını dile getirebiliriz.

 

 

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak her mahallemizde etkin bir şekilde sorunları dinliyor ve geleceğe karşı güvenli adımlar atıyoruz. Yıllardır seçilip yetkiyi alan her bireyin, şehrimizin geleceği için, ‘ben istedim oldu’ veya yeterli değerlendirme yapmadan ‘belediyenin alanı var projeyi burada uygulayalım’ düşüncelerinden vazgeçip mahallelere kulak vermesini öneriyoruz dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku