Güncel:
MAHALLE ARALARINDAN KURTULMAK İSTİYORLAR AMA…
Trabzon’da toptancılar, bir merkez için çalışma başlattı. Bu noktada Trabzon’da 4  belediye ve valilikle görüşme yapan toptancılar, mahalle aralarında oluşturulan depolama alanlarında sorunların ortadan kalkması için Toptancılara bir merkez yapılmasını istedi…

  

Trabzon Toptancılar Derneği Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

 

Ziyarette toptancıların en büyük sıkıntısının depolama alanı olduğu kaydedildi. TGC Ziyaretinde toptancılar, bulundukları yerde büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederken, “TIR Gelecek yolu kapatıyoruz. Sorun büyük. Ürünleri araçlara yüklerken de aynı sıkıntı, Park problemleri yaşıyoruz. Bunun yanında cezalar da yedik” ifadelerini kullandı.

 

SAMSUN VE RİZE BAŞARDI…

Trabzon Toptancılar Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon’da Toptancılar için bir merkez istediklerini açıkladı.

Ücüncoğlu, “Kendini planlamış şehirlerde, tüm ürünler merkeze gelir. Ürünler, Toptancılar ve Ticaret Merkezine gelir oradan küçük araçlarla şehre dağılır. Biz Trabzon’da TIR’lar ile getirip, büyük kamyonlarla getirip dağıtıyoruz. Bunun getirilmesi, yolların bozulması var. Bunu Samsun, Rize başardı” dedi. 

 

30 YILLIK BİR SORUN

Yaşanan durumun 30 yıllık bir sorun olduğunu kaydeden Üçüncüoğlu, “30 yıllık sorun. Bu şehrin bana göre birinci önceliği Çevre Yolu, ikinci önceliği mahalle aralarındaki toptancıların bir araya toplanması. Akçaabat, Ortahisar ve Yomra’da 200’ün üzerinde toptancı tespit ettik. Bunlar 3 milyar TL’ye yakın ciroya hitap ediyorlar. Toplu olsa, istihdam artabilir. Yeni yatırımcılar gelir işlerini büyütür.

 

TOPLUMSAL HAFIZA OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Bu konuyla ilgili Büyükşehir, Akçaabat, Ortahisar, Yomra Belediyesi ile görüşmeler yaptık. Valiliğimizle de aynı şekilde… Toplumsal Hafıza oluşturmak istiyoruz. Bunun gerekliliğini biz biliyoruz ama, herkesin o noktaya gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

OSB’LER, DEPOLAMA ALANI OLARAK KULLANILIYOR

Üçüncüoğlu, “Büyüklerimiz, uğraşmış 30 sene olmamış. Bizde yeni genç arkadaşlarla başladık. İnşallah kısa zamanda hayata geçireceğiz.

Bu şehir için gerçekten gereklilik.

Şu an OSB’lerde üretim tesislerinin depolama alanı olmadığı için, 3’de 1’i en az depolama alanı kullanılıyor. Başka şehirlerde buna OSB Yönetimleri izin vermez. OSB’lerde arsalar teşvikle, binalar teşvikle yapılıyor. Yok yani.. Depolama için nereye gitsinler…

Toptancıların bir arada olduğu merkez yapmak istiyoruz. Şehrin TIR ve kamyon garajına ihtiyacı var” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku