Güncel:
Model Fabrika için çalışma başlatıldı
 Trabzon'da imalat ve sanayi işletmelerinde verimliliği artırmaya yardımcı olması amaçlanan Model Fabrika kurulması için çalışmalar başlatıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, gerçek üretim hatlarında yapılacak eğitimlerin Trabzon'daki işletmelerin verimliliğini dolayısıyla katma değerini artıracağını vurguladı.

TTSO İLE DOKA YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TTSO yönetim kurulu üyeleri ve iki kurumdan yetkililerin katıldığı toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Trabzon'da kurulması planlanan Model Fabrika için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Model Fabrikaların başta KOBİ'ler olmak üzere imalat sanayi işletmeleri için önemli bir gelişim süreci yarattığını vurgulayarak, "Model Fabrika konseptiyle, yalın üretim ve dijital dönüşüm odaklı verimlilik artışı sağlanarak işletmelerin katma değeri yüksek ürünler üretme ve rekabet güçlerinin artırılmasına katkı vermek amaçlanmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Trabzon'da Model Fabrika - Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Model Fabrikalar uygulamalı hizmetler sunan, sunulan eğitim ve danışmanlık sonrasında işletmelerde verimlilik dönüşümü sağlayan merkezlerdir. Önce sınıf ortamında ders sonra gerçek üretim hattında öğrenileni uygulama ve pekiştirme süreciyle birlikte işletmelere ve çalışanlarına farkındalık eğitimleri, deneyimsel eğitimler, öğren-dönüş programları ve proje uygulamalarıyla verimlilik konusunda katkı sağlamaktadır" dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de Model Fabrika konseptinin Trabzon'da kendini geliştirmek isteyen firmalar için önemli bir fırsat yaratacağını belirterek, "Gerçek üretim hatlarında yapılacak eğitimlerin Trabzon'daki işletmelerimizin verimliliğini, dolayısıyla katma değerini artıracağı açıktır. Bu anlamda yapılacak çalışmaları elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

Toplantıda daha sonra Model Fabrika için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku