Güncel:
PARİS TRABZONLULAR DERNEĞİ'NCE DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR TIR'LARLA ÜLKEMİZE GİRİŞ YAPTI
 

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili şirketler kampanyalar başlatırken, Sivil Toplum Örgütleri kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Sadece yurt içinde değil yurt dışındaki STK’larda büyük çapta yardımlara devam ediyor. Fransa’da faaliyet gösteren Paris Trabzonlular Derneği de yaptığı yardım kampanyasıyla bölgeye 6 TIR ihtiyaç malzemesi topladı. Dernek Başkanı Bülent Cumur önderliğinde Paris’te hayırsever vatandaşların doldurdukları TIR’ların 4’ü yola çıktı. İki tanesini AFAD teslim alırken diğer ikisi de teslim edilmek üzere yolda. Diğer iki tır ise bu hafta Çarşamba ve Cuma günlerinde yola çıkacak.

 

 

SEFERBER OLDULAR

Deprem olduğu ilk günden beri Paris’te yardım seferberliği başlattıklarını ifade eden Dernek Başkanı Bülent Cumur, “Buradaki Türk, Fransız, Arap ve her kesimden vatandaşlar yardım çağrımıza cevap verdi. Herkes elinde ne varsa; kışlık giysi, battaniye, kadın ve çocuk hijyen malzemeleri be birçok ihtiyacı giderecek malzemeyi topladık. 4 TIR doldurup deprem bölgesine gönderdik. Diğer iki TIR’ımızı da bu hafta içerisinde Çarşamba ve Cuma günleri göndereceğiz. Buradaki herkes yardıma koştu. Bize yardımcı olan Paris’teki üniversite öğrencilerimize, Epinay Belediye Başkanı Herve Chevreau’ya teşekkür ediyorum. Kendisi bize depolama alanı konusunda yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

YARALAR SARILACAK

Türkiye’nin asrın felaketine karşı büyük bir mücadele verdiğini belirten Başkan Bülent Cumur, “Milletimizin ve devletimizin birleşmesi ile bu felaketi en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Biz memleketimiz için Fransa’da mücadelemizi veriyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.

 

 Başkan Cumur, yardımlarda emeği geçen üniversite öğrencilerine Paris Trabzonlular Derneği’nde ağırladı. Fransa’da bulunan yardımsever vatandaşlar, Türkiye’de yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmak için destekte bulundu.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Haberi Oku