Güncel:
Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI: 'Ekonomik kaygı ile değil, Bilim üretmek için Üniversite açmalıyız”

 

Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı (KUVAK) Yardımlaşma Gecesi Düzenlendi

 

26.03.1985 tarihinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin fiziki alt yapısını geliştirmek, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek ve Üniversitemizin öğretim üyesi ve elemanları ile öğrencileri ve memurlarına maddi ve manevi katkıda bulunmak, onlara sosyal ve kültürel alanlarda destek sağlamak, araştırma ve incelemelerinde bilimsel ve teknolojik altyapıyı oluşturmak amacıyla kurulan ve 40. yaşına emin adımlarla ilerleyen Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yardım Gecesi, DoubleTree Hilton Trabzon’da düzenlendi.

 

Rektör ve aynı zamanda Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve yönetim kadrosu ile akademisyenlerimizin yanı sıra Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı ve aynı zamanda Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Eski Bakanı Faruk Nafız ÖZAK, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, KTÜ Eski Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZEN, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay YEGİNOĞLU, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut ÇELEBİ, iş dünyasının temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen gecede, Trabzon’un en önemli marka değeri olan Üniversite ve onun kocaman ailesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi gönüllüsü kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve yardımseverler, gereksinimi olan ve gelecek vaat eden öğrencilerimize, dünya literatüründe öncü bilimsel çalışmalara imza atan akademisyenlerimize, şehrimize, Trabzonumuza, Türk toplumuna ve insanoğluna destek olmak saikiyle bir araya gelerek bu anlamlı gecede destek oldu.

 

Program, Rektör ve aynı zamanda Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın selamlama konuşması ile başladı. Rektörümüzün “Üniversitemizin vakıf hizmetlerini daha iyi ve yaygın hale getirmek özellikle il dışından gelip yeterli maddi imkânı olmayan öğrencilerimize destek olmak amacıyla vakfın kuruluşundan bu yana ikinci kez böyle bir gece düzenlemiş bulunmaktayız. Şu ana kadar vakıf kaynaklarıyla maddi durumu olmayan öğrencilerimize ödemeler yapılmış ancak düzenli bir burs temini hayata geçirilememiştir. Bu itibarla şehit, dul ve yetim aileleri çocukları öncelikle desteklenecek gruplar arasında olmakla birlikte öğrencilerimize düzenli olarak burs verme işlemini başlatmak istiyoruz. Bunun yanı sıra YKS’de başarılı olan öğrencilerimizin Üniversitemizi tercih etmesi için başarı bursu verilmesi planlanmaktadır. Vakıf gecelerini düzenli hale getirmek ve sürekli gelir sağlanması için vakıf bünyesinde bir iktisadi idari işletme kurulmuş olup şirket, gelir getirici faaliyetlere başlamış konumdadır. Üniversitemizin marka değerini yükseltmek, tercih edilebilirliğini artırmak ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görmesini sağlamak, kuşkusuz en büyük hedeflerimizdendir. Ekonomik gelir elde etmek için değil bilim üretmek için Üniversite açmalıyız. Bu sebeple Öğrenci sayımızı azalmayı hedefliyoruz” sözlerine yer verdi.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA konuşmasında “Türkiye’nin ilk 4 teknik üniversitelerinden birisidir. Aynı zamanda araştırma üniversitesi olmuştur. YÖK’ten özel bütçe imkânları sağlanmaktadır. Fakülte sayılarının artması konusunda sürekli istişare halindeyiz. KTÜ’nün kurmuş olduğu çok önemli bir vakıf var. Bu vakfı en etkin bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Üniversiteler vakıflarla birlikte büyümektedir. Üniversitemizin yeni bir vizyon belgesi oluşturup yeni fakülteleri, yeni hastane binaları, ihtiyacı olan ne varsa bunların temin edilmesi noktasında bize düşen ne varsa Üniversitemizin bir hizmetkarı ve bu şehrin bir evladı olarak çalışmaya hazırız.” dedi. Ardından Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU “KTÜ sadece ilimizin değil ülkemizin marka değeri olan bir üniversitedir. Kabine de dâhil olmak üzere Meclis’te de birçok KTÜ mezunu var. Bu şehrin evlatları bugün bir yerlerdeyse Üniversitemizin bunda ciddi katkısı var. İnanıyorum ki Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfımıza sahip çıkarsak öğrencilerimiz bu vakfın yardımlarından faydalanabilirler.” şeklinde konuştu.

 

Protokol konuşmalarının ardından konuklar, “Dünden Bugüne Karadeniz Teknik Üniversitesi Belgeseli”ni izledi. Belgesel sunumu, Rektör  Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın tekrar sözü alarak Üniversitemizde son bir yıl içerisinde yapılan bilimsel çalışmalar ve yaşanan gelişmeler hakkında güncel değerlendirmelerde bulunarak Üniversitemizin kurumsal misyonu ve vizyonu çerçevesinde; Akademik ve İdari Birimler (personelin durumu, öğrenciler ve öğrenci faaliyetleri) ile ilgili istatistiki bilgiler, Ar-Ge çalışmaları, Bilimsel Araştırma Projeleri,  Üretim Merkezleri, Laboratuvarlar, ticarileşme potansiyeline sahip olan projeler,  iç ve dış paydaşlar ile yapılan iş birliği protokolleri ve çalışmalar konusunda önemli bilgiler aktardığı ve “Araştırma Üniversitesi” unvanına ve beş yıllık süreyle “Tam Akreditasyon Belgesi”ne sahip olmasının sağladığı avantajları vurguladığı sunumunu gerçekleştirdi.

 

Sunumun ardından program, Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı ve aynı zamanda Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Eski Bakanı Faruk Nafız ÖZAK’ın “Mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyduğum ilim, irfan yuvasında okuduk. Öğrenci için burs önemli. Burs sayısı artarsa buraya talep de artacaktır dolayısıyla madden ve manen bir zenginleşme olacak ve kalite de artacaktır. Ama en önemli şey, bursun yanı sıra Hematoloji Hastanesi’ni buraya yaparsanız tarihe geçeriz hep beraber…” sözlerine yer verdiği kapanış konuşması ile sona erdi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku