Güncel:
Prof. Dr. Hasan KARAL: 'Mevcut Suyumuzu Daha Verimli Kullanarak Sürdürebilir Kılmak Zorundayız!”

 Trabzon Kent Konseyi'nin düzenleyeceği "İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu" Basın Toplantısı Trabzon Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirildi.

Trabzon Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan KARAL: “Değerli Basın Mensupları, Şahsım, Trabzon Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Ulusal İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu Düzenleme Kurulu adına 24-25 Haziran 2025 tarihlerinde Trabzon’da düzenleyeceğimiz Ulusal İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu’na yönelik basın toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

Değerli Basın Mensupları; her geçen gün iklim değişikliğine bağlı doğa olaylarındaki değişimleri görüyor ve derinden hissediyoruz.  Son yıllarda iklim değişikliği, yaşadığımız yüzyılın en büyük küresel sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun ilk bakışta yalnızca çevresel bir sorun gibi algılansa da toplumsal yaşamdan ekonomiye, insan sağlığından gıda güvenliğine, yerleşim alanları ve altyapıdan sosyal adalete kadar pek çok alanı hem doğrudan hem de dolaylı olarak etkilemektedir.

İklim değişikliğinin çevresel etkilerini en fazla hissettiğimiz doğal kaynaklardan biri de sudur. İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkisi hepimizin malumudur. Türkiye’nin, nüfus artışı ve iklim değişikliğinin etkileri dikkate alındığında gelecek yıllarda su kısıtı bulunan ülkeler arasında yer alması kuvvetle muhtemeldir. Ülke geneliyle kıyaslandığında Karadeniz Bölgesi bu konuda şanslı sayılabilir. Bu şansı mevcut suyumuzu daha verimli kullanarak sürdürebilir kılmak zorundayız. Böyle devam edersek bölgesel olarak da bu sorunla karşı karşıya kalacağımız bir gerçektir.

İşte bu nedenle, iklim değişikliği ve su konusunu bilimsel bir çerçevede ele alabileceğimiz, alanında uzman bilim insanlarının deneyimlerinipaylaşacağı ve en önemlisi de vatandaşlarımızın bu konulardaki farkındalığını yerel, ulusal ve küresel boyutta artırmak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve paydaş üniversitelerin katılımıyla Trabzon Kent Konseyi olarak bu sempozyumu düzenlemeye karar verdik.


24-25 Haziran 2025 tarihlerinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde iki gün boyunca, ilimizde gerçekleştirmeyi planladığımız sempozyumda; Çağrılı Konuşmacılarımızın yanında Antarktika’dan yerel iklim uyumuna, tarımdan turizme, su farkındalığından toplumsal etkiler ve sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede çeşitli paneller gerçekleştirilecektir. Her bir panelde davet ettiğimiz alanında uzman konuşmacılarve bilim insanlarımız konuları farklı bakış açılarıyla ele alarak bizlerin büyük resmi görmemizi sağlayacağına inanıyoruz. Güncel veriler, çözüm önerileri ve yeni iş birlikleriyle farkındalığımızı artırarak, bilinçlenerek ve bilimsel bilgilerle buradan güçlenerek ayrılacağımızı düşünüyoruz.

Trabzon’da düzenlenecek bu önemli bilimsel buluşmaya tüm ilgilileri, kurum temsilcilerini ve kamuoyunu davet ediyor; birlikte üreteceğimiz sürdürülebilir çözüm önerilerinin, ülkemizin iklim dirençliliğine ve su kaynakları üzerindeki baskıyı azaltıcı politikaların ortaya konulmasına katkı sunacağına inanıyoruz.

Katılımınız, katkınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ediyor, düzenleyeceğimiz sempozyumun verimli geçmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sempozyum web sitesine https://uidss.sempozyumu.org.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ömer Hakan Usta: “Şoför Esnafımıza Gelecek...

Haberi Oku