Güncel:
Refik Kurukız: 'TRABZON - GÜMÜŞHANE KARDEŞTİR”
 

Trabzon’da Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız mahalle muhtarları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Gümüşhane’nin Kürtün ve Özkürtün ilçelerinin üç köyünün bir gecede Şalpazarı’na bağlandığı yönünden çıkan haberlere belgelerle cevap vererek; ‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Mahkemeler, bilirkişiler bir karar verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararı onayladı. Biz kimsenin hakkını istemiyoruz” dedi. 

 

Başkan Kurukız ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in açıklamalarına da tepki göstererek “Siyaset uğruna iki ilçenin arasını açmaya çalışıyorlar. Sayın Atilla Ataman Şalpazarı’nın yetiştirdiği kıymetli bir büyüğümüzdür. Eşi Şalpazarı’mızın gelini Suna Hanımın ile ilgili yalan yanlış konuşuyorlar. Sayın Atilla Ataman, Tonya sınırları içerisindeki alanda kimse tesis yapmaya yanaşmadığı için özellikle davet edilerek devletin bir lira kredisini kullanmadan öz kaynakları ile bu tesisi bölgemize kazandırdı” diye konuştu. zon Şehir Hastanesi'nde son durum! İhale tarihi belli oldu

BİZ KARDEŞ İLÇELERİZ 

İlçelerin kardeşliğini kimsenin bozamayacağının altını çizen Başkan Refik Kurukız; “Geçtiğimiz hafta itibariyle çıkan Kürtün - Özkürtün - Şalpazarı ilçemizin Gökçeköy sınırlarının değişimi ile ilgili konuya Şalpazarı Belediye Başkanı olarak mahalle muhtarlarımızla birlikte açıklık getirmek istedik. Öncelikle şunu ifade edelim ki kimsenin toprağında gözümüz yok. Kimsenin hakkını istemiyoruz.  Şalpazarı - Kürtün-  Özkürtün kardeş ilçelerdir. Bizim yaylalarımız, düğünlerimiz bir. Aynı boydanız. Aynı soydanız. Oğuz’un 24 boyundan Çepni boyuyuz.  2007 yılında gerçekleşen dava ve tabu kadastronun geçmesi ile bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Ardından devletimizin yetkilileri geldiler. Her iki tarafın kanaat önderlerini, muhtarlarını, yaşlılarını, bilirkişileri dinlediler.  Bir karar alındı ve bu kararı da Sayın Cumhurbaşkanımız onayladı. Biz burada bu sınır bizim lehimize çizilsin diye bir düşünce içerisinde olmadık. Sonuçta bu yerler Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. Şalpazarı - Kürtün fark etmez” şeklinde konuştu. 

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYMALIYIZ 

Hukukun aldığı kararlara saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız sözlerine şöyle devam etti;

“Belirli kişiler bu konuyu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Özgür Özel’e getirerek siyaset devşirmeye çalışmışlar. Kürtünlüler’de, Şalpazarılılar’da haklarını kendileri arayabilirler. Burası bir hukuk devletidir.  Mahkemelerimiz var. Sonuçta Gökçeköy sınırları lehine bir karar alınmış. Biz Şalpazarılılar olarak mahkemenin kararına karşı mı çıkalım?  Kadırga Yaylamızı biliyoruz. Orada da aynı bilirkişiler ve mahkemelerimiz Özkürtün’ün lehine karar vermişler. Biz çıkıp neden böyle yapıldı mı dedik? Adalet var. Hukukun üstünlüğü var. Hepimiz saygı duymalıyız.  Deniliyor ki; bir gecede hiç kimsenin haberi olmadan üç tane mahalle alınmış Şalpazarı’na verilmiş. Bu konu 1800’lü yıllardan başlamış. Önümde belgeler var. Tekrar ediyorum bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. 1985 yılında Bağlama Köyü, Damlıköy ile ilgili alınan kararlar var. 1991 yılında alınan kararlar var. Bilirkişiler kabul etmişler. Belgeler elimizde.  Bir iddia ortaya konur.  Bilirkişiler mahkemeler karar verir. 1986 yılından beri görülen bir davanın hukukun almış olduğu bir karar. Biz oralarda yaylacılık yapıyoruz.  Bu kararı ben vermedim.  Gökçeköy sınırlarında Şalpazarı lehine verilmiş. Maçka ile Kürtün arasındaki davada ise Özkürtün lehine karar verilmiş. Ne Özkürtün ile ne Kürtün ile bir sorunumuz yok, olamazda” dedi.  İddia edildiği gibi üç köyün bir geceden alınıp başka bir ilçeye verilmesi kesinlikle söz konusu değil. Şalpazarı’nın 30 mahallesi vardı. Yine 30 mahallesi var. Gerçekten bir yanlış varsa bunu hukuk düzeltir zaten.  Siyaset uğruna iki ilçenin arasını açmaya çalışıyorlar. Yalan yanlış haberlerle bir gecede bir ilin sınırlarının değiştiğini söylüyorsunuz aslı astarı yok.

 

ATİLLA ATAMAN BİZİM DEĞERİMİZDİR

Başkan Kurukız, “Sayın Atilla Ataman Şalpazarı’nın yetiştirdiği kıymetli bir büyüğümüz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz. Eşi Suna Hanım ile ilgili de yalan yanlış konuşuyorlar.  Erikbeli’nde yapılan tesislerle ilgili yanlış söylemlerde bulunuyorlar. Benim Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili aleyhine konuşacak bir durumum yok. Ancak Şalpazarı Belediye Başkanı olarak 30 mahallemizin ve kıymetli bir büyüğümüzün zan altına bırakılmasına söyleyecek sözümüz var. Atilla Ataman Tonya sınırları içerisindeki alanda kimse tesis yapmaya yanaşmadığı için özellikle davet edilerek devletin bir lira kredisini kullanmadan öz kaynakları ile bu tesisi bölgemize kazandırdı. Sayın Özgür Özel siz bir tesis yapmak, turizmden pay almak istiyorsanız Sisdağı’nda belediyemizin projesi var. Yatırımcı bekliyoruz. Buyurun gelin biz destek verelim yatırım yapın. Her türlü destek olma sözünü veriyoruz. Sayın Ataman bu zor coğrafyada bu şartlarda kendi ilçesinde laf olur diye başka bir ilçenin sınırları içerisinde yatırım yaptı. O derece nazik ve düşünceli bir insandır. Suna Hanım Şalpazarının gelini, Diyarbakır’da çok sevilen ve değer gören birisi. Ben Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır mitinginin sizi korkutarak bu açıklamayı yaptığınızı düşünüyorum. İki ilçenin arasını açmaya çalışıyorlar. Bizim Gümüşhane ile Kütün ile Özkürtün ile hiçbir sorunumuz yok Oradakiler bizim kardeşimizdir. Bu kardeşliği bozmaya ve bu konuya Sayın Atilla Ataman’ı alet etmeye çalışanları kınıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku