Güncel:
ŞAHİNTAŞ: 'BU KOKUYU TAŞÖNÜ PARFÜMÜ DİYE ŞİŞELEYİP MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERECEĞİZ!
 

Saadet Milletvekili Mahmut Arıkan, Taşönü Çöp Tesisinde Vatandaşlarla Biraraya Geldi

Arıkan: “Bu Konunun Takipçisi Olacağız”

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Araklı ilçesi Taşönü Köyündeki Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi önünde vatandaşlarla bir araya geldi, basın açıklaması yaptı.

Tesisin yaydığı kötü koku ve kirlilikten mağdur olan ve çevre köylerde ikamet eden vatandaşlarla görüşen Arıkan, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını söyledi, mağdur vatandaşları TBMM’ye davet etti.

Yöre sakinleri, gösterdiği ilgi ve hassasiyet için Arıkan’a teşekkür etti.

 

ARIKAN: “YETKİLİLERE SESLSNİYORUM, BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Gönül isterdi ki Araklı ziyaretiyle ilgili daha güzel şeyler konuşalım ama maalesef böyle kötü bir kokuyla karşı karşıya kaldık. Yakın zamanda büyük bir felaket yaşadık Kahramanmaraş depreminde on binlerce insanımızı kaybettik, binlerce binamız yıkıldı ama bugün Araklı'da görüyorum ki depremden ders alamamışız. Hala doğayı katlediyoruz hala bize miras olarak bırakılan bu güzel coğrafyaya bu güzel ilçeye sahip çıkamıyoruz. Bizden sonraki nesillere bizim aldığımızı devretme noktasında gerekli hassasiyeti gösteremiyoruz.Bu güzel mirası bu şekilde çarçur etmek tek kelimeyle insafsızlıktır, vicdansızlıktır. Ben bu yatırıma göz yuman insanları vicdanlı olmaya davet ediyorum. Geleceğimizi büyük bir felakete sürükleyen yetkililere seslenmek istiyorum, bu konunun takipçisi olacağız. Bu konunun peşini bırakmayacağız. Burada birçok hukuksuzluk var. Yapılanları yasaya bir şekilde uydurabilirseniz ama vicdanlarda yargılanmaya mahkumsunuz. Biz Saadet Partisi olarak bugüne kadar meclis dışında yerel teşkilatlarımızla bu konunun takipçisi olduk. Bu saatten sonra bütün vekillerimizle bu konunun takipçisi olacağız.”

 

“MECLİSTE ARAKLIMIZIN, TRABZON'UMUZUN BU SORUNUNU GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

“Doğayı, çoluğumuzu, çocuğumuzu katleden bu tesisin bir an önce etrafa zarar vermeyecek bir formata döndürülmesini talep edeceğiz. Türkiye'nin birçok coğrafyasında böyle şeylerle karşı karşıyayız maalesef. İnşallah bundan sonra idareciler akıllarını başlarına toplarlar, bu tür şey yatırımlarla ilgili sağlıklı kararlar almayı becerirler diye umut ediyorum. Bu sorunun takipçisi olacağız,Mecliste Araklımızın, Trabzon'umuzun bu sorununu gündeme getireceğiz.”

 

 

ŞAHİNTAŞ: “BU KOKUYU TAŞÖNÜ PARFÜMÜ DİYE ŞİŞELEYİP MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERECEĞİZ!’

İl Başkanı Şakir Şahintaş ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Bunun adına her ne kadar ayrıştırma, enerji üretme tesisi deseler de burası bir vahşi depolamadır. Bunu görüyoruz. Burası projelendirilirken Araklı, Arsin halkına sunulurken, burada koku olmayacak, ayrıştırma yapılacak, arıtma yapılacak, enerji üretilecek ve köy halkından insanlar istihdam edilecek dediler. Elbette biz bunun böyle olmayacağını anladık çünkü daha önce de örnekleri vardı. Çamburnunda da aynı şeyi yapıldı, aynı yalanlarla bu milleti kandırdılar. Aynı şeyleri bugün de söylüyorlar.”

“Biz bugün şunu talep ediyoruz, bu tesisi kaldırın yarın götürün dersek olmayacağını biliyoruz, gönlümüz bunu istiyor ama gerçeklerle yüz yüze kaldığımız zaman bari en azından şu kötü kokuyu azaltacak teknolojiyi kullanın, üç kuruş beş kuruş masraftan kaçmayın. Festivallerde, gösterilerde, kutlamalarda, ağırlamalarda yaptığınız masrafların bir kısmını kullanın, bu civar insanlarının rahat yaşaması için kokuyu giderecek adımları atın.”

“Böyle kalırsa yakın zaman bu kokuyu Taşönü parfümü diye şişelere doldurup Meclisteki vekillerden başlamak üzere birçok insana göndermek zorunda kalacağız. Araklı’ya, Arsin’e bir yatırım yapıldı mı diye sorduklarında işte yatırım burada, en büyük yatırım budur diyoruz. Bu durum lehimize mi aleyhimize mi, bunu takdirinize sunuyoruz.”



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının...

Haberi Oku