Güncel:
Sektörlerin ara elemanlara çok ihtiyacı var
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, birçok sektörün ara eleman sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Üniversite mezunu çok ancak yetişmiş ara eleman fazla yok. Bu nedenle gençleri meslek liselerine yönlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.


Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Balcı ve beraberindekiler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Balcı okulda yaptıkları çalışmaları anlatarak, sanayi ve diğer iş kollarına yetişmiş ara eleman kazandırma gayreti içinde olduklarını vurguladı.


TTSO Başkanı Erkut Çelebi, üniversite mezununun çok olduğunu ancak birçok sektörün ara elaman sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ara elemanlar sektörler için çok önemli. Öğrencileri meslek liselerine yönlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Mesleki eğitimin güçlü olması ülkedeki üretimin temelini oluşturan en önemli unsurlardan biridir. Kaynakçıdan ön muhasebeye kadar birçok alanda eleman ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların çözümü de meslek liselerinin tercih oranını artırmaktan geçmektedir" diye konuştu.

Akçaabat MTAL Müdürü Volkan Balcı, Başkan Erkut Çelebi'ye okulda öğrencilerin ürettiği bazı ürünlerden hediye etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku