Güncel:
Trabzon'da mobilya sektörü ahşap oyuncak üretimine yönelebilir

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Alper Bektaş, seri mobilya üretiminin yapılmadığı Trabzon'da sektörün katma değer yaratan ürünlere yönelmesi gerektiğini, ahşap oyuncak ve el sanatı üretiminin de bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

TTSO'nun mobilya sektörü temsilcilerinin yer aldığı 7'nci Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi Alper Bektaş, Trabzon'da mobilya sektörünün en büyük sorununun kalifiye eleman bulamamak olduğunu ifade ederek, "Mobilya ustası, montaj elemanı, döşeme ustası, boyacı bulamıyoruz, dikiş elemanı bulamıyoruz" dedi.

Alper Bektaş, Trabzon'da mobilya sektöründe ihracatın yok denecek kadar az olduğunu, seri üretim yapılmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Evinden ölçü alınarak müşterilere özel ürün yapılıyor. Katma değerin de yeterince oluşmadığını düşünüyorum. Trabzon'un aslında ciddi bir mobilya geçmişi var, yetenekli ustaları var. Ancak Trabzon'un seri üretim bir mobilya merkezi olması çok kolay gözükmüyor. Fiziki şartlarımız da buna belki yeterince elvermiyor. Kadın işgücü de kullanılarak el sanatına yönelik üretimler yapılabilir. Aynı şekilde ahşap oyuncak konusunu da arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bu konu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Maksimum 5 liralık bir ağaç parçası işlendiğinde, ona renk verildiğinde, güzel bir hale getirip ürün olduğunda yurtdışında 20, 30, 40 Euroya satılabiliyor. Bu konuda sektör olarak ilerlemek istiyoruz."

Bektaş, kereste ihracatına getirilen kısıtlamaları da sektör olarak desteklediklerini vurgulayarak, bunun fiyatlara olumlu yansımasını, maliyetlerin aşağıya çekilerek ihracat imkânı yaratmasını beklediklerini vurguladı.





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku