Güncel:
Trabzon'da Muhasebe Haftası Kutlanıyor

 

Türkiye'de her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır kutlanamayan Muhasebe Haftası bu yıl kutlandı.

Trabzon'da Muhasebe Haftası Kutlanıyor

Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, Trabzon Vergi İdaresi Başkanı Ahmet Günçavdı, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, SGK İl Müdürü Erdem Akbay, Vergi Dairesi Grup Müdürü Özdemir Özberk, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Bilal Dizdaroğlu, İşkur İl Müdürü İbrahim Büyük, KOSGEB Muhammet Mustafa Kurt katıldı.

b45d19e8-450f-4611-b792-790d16ba2bda

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası başkanı Mehmet Pehlivan yaptığı konuşmada muhasebecilerin sorunlarını anlattı. Pehlivan’ın konuşması şöyle: “1 Mart Tarihi Muhasebe ve Mali Müşavirler açısından önemli bir tarihtir. Bir önceki yılın iş ve işlemleri toparlanıp Mali Tablolar hazırlanırken Mart ve Nisan aylarında verilecek olan beyannameler için yoğun bir çalışma temposu bizleri beklemektedir.

Bu gün burada uzun bir eğitim süreci ve yoğun bir emek sonucunda başarı göstererek ruhsatını almaya hak kazanan yeni meslek mensuplarımızın ruhsatlarını ve bu başarılarından dolayı başarı belgelerini ve meslekte 25 yılını doldurmuş olan meslek mensuplarımızın da plaketlerini vereceğiniz.  Türkiye genelinde yaklaşık 115.000 meslek mensubu bulunmaktadır. Bizlerde bugün itibariyle yaklaşık 680 meslek mensubu ile Trabzon da yaklaşık 35.000 vergi mükellefine hizmet vermekteyiz.

148a73c1-7e55-432d-93e3-f5ec09150175

İşletmelerimizin Sosyal Güvenlik mevzuatı, İş mevzuatı, muhasebe işlemlerini Mali Tablolarını ve beyannamelerini gibi kurumlarımızla olan bütün iletişimlerini biz mali müşavirler yapmaktayız. Bu sayede hem iktisadi işlemleri hem de istatistiki bilgileri kurumlarımızla paylaşıyoruz. Ve ekonomiye değer katarak katkı sunmaya çalışıyoruz.

02fb9be0-40bc-45ba-9305-a4e57acadda5

Aramızda bulunan paydaşlarımız olan Ticaret Odamız ve Esnaf Odalarımızın temsilcileri ve Vergi dairesi Başkanımız Nezdinde Kurum Müdürlerimize, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürümüze İş kur müdürümüze, Kosgep müdürümüze ve bütün paydaşlarımıza buradan ilgi alaka ve aynı zamanda güçlü iletişim ve çözüm odaklı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

e68c9238-d92b-4c0e-8503-b4a941d2a94f

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle dijital çağa adeta geçiş olmuş ve mesleğimiz de bu değişimden önemli ölçüde etkilenmiştir. Çok yoğun mevzuat değişikliklerinin olduğu mesleğimizde meslektaşlarımızın bu değişime adapte olması için yönetim olarak yoğun gayret içerisindeyiz. Tabi bu değişim bizler için kısmen zorluklar getirsede fırsatları da beraberinde getirmektedir. 680 meslek mensubu ve çalışanlarımızda birlikte yaklaşık 2.000 kişilik büyük bir aile olarak bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek bu zorlukların hep birlikte üstesinden geleceğimize gönülden inanıyorum.”



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku