Güncel:
Trabzon Teknoloji Festivali'ne hazırlanıyor
 

Trabzon’da düzenlenecek Trabzon Teknoloji Festivali için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Trabzon Teknoloji Derneği tarafından organize edilen Trabzon Teknoloji Festivali, kısa adıyla TTFEST, bugün tanıtım etkinliği düzenledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen dernek, gerçekleştirilecek etkinliğin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından belirlenen 12. Kalkınma Planı hedeflerine uygun olarak düzenleneceğini belirttiler.

 

Dernek Başkanı Aydın Birincioğlu yaptığı açıklamada,” Bu yıl ilki düzenlenecek olan festival için toplanmış bulunmaktayız. Festivalde bilgi üretmeye yönelik sorgulama ve toplumsal sorunlara çözül üretecek olan projelere yarışacak.

Festivalin özel amacı ise yerelde herkese ulaşmaktır. Kırsal alanda yaşayan ve eğitimi dezavantajlı kesimlere fırsat eşitliği sağlamak istiyoruz. Festival başvurusu web sitemizden yapılmaktadır. Farklı kategorilerde başvurmak mümkündür. İlimizin önde gelen kurumları tarafından desteklenmektedir. Başvurular 14 Ocak’ta başlayacak. “ ifadelerini kullandı.

 

Birincioğlu ,”Festival kapsamında 2 buçuk milyon lira ödül öngörülmektedir. Başarı ödüllerinin yanı sıra prototip üretimde kullanmak üzere nakdi destek verilecektir. Başvuru için son tarih 29 Şubat 2024’tür. 60 kişilik bir ekibimiz var. projeler gelecek arkadaşlarımız değerlendirecek.

 

Festivalin finali millet bahçesinde Haziran ayında yapılacak. Halkın tüm kesiminden festivale katılım bekliyoruz.” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Haberi Oku