Güncel:
Trabzon Umuda Destek Derneği - Ballim Kafe'den önemli buluşma
 

Trabzon Umuda Destek Derneği - Ballim Kafe organizasyonu ile özel bireyler ve ailelerinin  bir araya geldiği dayanışma, kaynaşma ve sorunları istişare etkinliği Pekünlü Merkez Pide'de gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat, Ortahisar İlçe Başkanı İbrahim Aydın ve Kadın Kolları Başkanı Tuğba Bilgin Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte katılarak özel bireylerin sorunlarını dinleyip çözüm yolları konusunda mücadele edeceklerini belirttiler.

 

Özel gereksinime sahip çocukların sorunlarını çözmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için mücadele eden Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanı Reyhan Oral açıklamasında: “Bütün engelli gruplarına hizmet veriyoruz. Derneğimiz üyeleri, aileler ve Özel Bireyler Ballim Kafemizin kalıcı olması için korumalı iş atölyesi kapsamında faaliyet gösterip Garson olarak çalışan üyelerimizin Sgk’lı olmalarını istiyoruz. Bu projenin hayata geçmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini almamız gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden görüşmek için talepte bulunduk fakat geri dönüş yapılmadı. Ailesinde emekli maaşı alan Engelli arkadaşlarımızın maaşları kesiliyor ve bu durum onlarda ruhsal bunalıma sebep oluyor. 10 yıldır İşkur’da kaydı olan arkadaşlarımız var fakat İşkur’dan dönüş yapılmıyor. Bu çocukların maaşı kesilince psikolojileri bozuldu. Özel Birey kardeşlerimiz ufakta olsa maddi destek alınca bunu Derneğimiz bünyesindeki Kafe’de kendi emekleri karşılığında kazanınca kendilerine özgüveni artıyor, moralleri yükseliyor, yüzleri gülüyor ve başta aileleri olmak üzere bütün topluma bu hava olumlu olarak yansıyor. Dernek Kafemizin Korumalı İşyeri olmasını istiyoruz buna örnek çalışmaları Giresun, İstanbul, Kocaeli, Malatya Belediyelerinin hayata geçirdiğini biliyoruz bizimde amacımız Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu uygulamayı hayata geçirmektir dedi.

 

Pekünlü Merkez Pide İşletme Müdürü Bülent BİLGİN organizasyondan duyduğu mutluluğu dile getirerek Ayasofya Şubemizde Özel Bireylere, ailelerine ve dernek yönetimine  yemekli sohbet  programı gerçekleştirildi. İşyerimizde Özel Bireyleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Her zaman onların destekçisiyiz ve yanlarındayız. Haftada 1 gün Özel Birey arkadaşlarımızı Pekünlü Merkez Pide olarak işyerimizde çalıştırarak kendilerine maddi ve manevi olarak destek oluyoruz dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı İbrahim Aydın yaptığı açıklamada iktidara geldiğimizde Engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ürünlerin üretildiği fabrikaları hayata geçireceğiz ve bu fabrikalarda çalışanların %80’i Engelli Bireylerden oluşacak. Geçmişte engellilere en büyük desteği Erbakan Hocamız vermiştir. %1 olan engelli çalıştırma oranını %3’e çıkartmıştır önümüzdeki dönemde  Yeniden Refah Partisi iktidarında bu oranı %5’e çıkaracağız dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku