Güncel:
Trabzon'daki teleferiğin hizmet vereceği tarih belli oldu
 

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde AKP döneminde yaptırılan ve 4 yıldır atıl durumda kalan teleferik projesi, CHP’li belediyenin başına dert olmuştu. Üçüncü kez yapılan ihale sonucunda işletmeci bulunan teleferikle ilgili nihayet sözleşmeler imzalandı.  İhaleyi alan şirket, teleferiğin bakım ve onarımı için İtalya’dan ekip getirecek.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde AKP’li Belediye döneminde yaptırılan bölgenin en uzun mesafeli teleferiği, 4 yıldır atıl durumdaydı. 120 milyona mal edilen teleferik için İller Bankası’ndan kullanılan 35 milyon kredi nedeniyle CHP’ye geçen belediyenin kasasına üç yıl boyunca para girmemişti. Belediye teleferik için üç kez ihaleye çıktı. Üçüncü kez yapılan ihale sonucunda işletmeci bulunan teleferik, 24 yıllığına kiralayan Selser Firması’na kiralandı. Beşikdüzü Belediyesi ile ihaleyi kazanan Selser firması arasında Ankara’da sözleşme imzalandı.


TELEFERİK MART AYINDA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Selser firmasının ortaklarından Selçuk Esiner, teleferiğin çalışmaya başlayacağı süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Beşikdüzü teleferiğinin 2015 yılında uygulama projesini kendilerinin yaptığını ifade eden Esiner, “Tesis uzun süredir çalışmadığı için önemli bir bakıma ihtiyacı var. Bu bakımı da İtalya’dan gelecek teknik ekiple yapmak durumundayız. Firmayla temasa geçtik. Görüşmelerimiz başladı. İvedilikle bakımını yaptıracağız ve çalışır hale getireceğiz. Bunun için de ön gördüğümüz süre 45 gün. Mart ayının ortalarında tesisin çalışmasını bekliyoruz” dedi.

İLK HEDEFİMİZ 500 BİN KİŞİ

Karadeniz’in teleferikler için uygun bölge olduğunu ifade eden Esiner, “Bölge aynı zamanda ciddi turizm potansiyeline sahip. Karadeniz’de turizm anlamında bu teleferiğin çok önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Yıllık hedefimiz 500 bin kişiye ulaşmak, 10. yılımızda da 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Hem yerli turistlere, hem de yabancı turistlere özel fiyat uygulamaları yapacağız. Ege ve Akdeniz’de bunu yaptık, başarılı olduk. Herkesin bu teleferiği kullanmasını sağlayacağız. Beşikdüzlülerin özel fiyatları olacak” diye konuştu.

BEŞİKDÜZÜ’NÜN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

2023 yılı turizm sezonunda teleferik tesisini Beşikdüzü’nün cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Sözleşmeleri imzaladık, iki ay gibi kısa bir süre içinde teleferik çalışmaya başlayacaktır. Tesisi Beşikdüzü’nün cazibe merkezi haline getireceğiz. Beşikdüzü’ne ve bölgeye hayırlı olsun”

Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku