Güncel:
'Yeni Anayasal Düzende Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu toplantısının ilki gerçekleştirildi.

 

Hür Düşünce Hareketi Derneği’nin “Yeni Anayasal Düzende Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu toplantısının ilki Trabzon’da gerçekleştirildi.

 

Açılış konuşmasını Gelecek Partisi Trabzon Ortahisar İlçe başkanı Arzu Öktem’in yaptığı programda katılımcıların tanıtılmasının ardından panele geçildi. Panel, İTÜ Mezunları Derneği Kurucusu Reşit Hüseyin Öz'ün moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

Programa Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Deva Partisi İl Başkanı Kubilay Çicek,  İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Saadet Partisi İl Başkanı Şakir Şahinbaş, Chp İl Sekreteri Nurcan Aşcı, Chp Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Chp Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen ve önemli siyasi isimler de katılanlar arasında yer aldı.

 

Derneğin Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Hayal kuramaz hale geldik. Hür düşünce hareketi buna tepki olarak doğdu. 2 ay sonra 2. yaşını kutlayacak. İlk toplantımızı nerede yapalım derken Arzu Hanım dedi ki Trabzon’ da yapalım. 6'lı masanın bir araya gelerek umut olduğu bir yerde bizler de Trabzon’da yapalım istedik."

"Başladığımız mücadelemizin ilk durağındayız. Hür düşünce hareketi, hür düşünce istiyor. Yaşlıların mutlu gençlerin umutlu olduğu bir Türkiye istiyor.  İstanbul’da işlenen hukuk cinayetine karşı durmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz karşı durduk. Bu hukuk cinayetine karşı duran herkesin yanında durmamız lazım. Türkiye hukuk devleti öyle mi?"

"Bugün bir buçuk milyon EYT’li var. EYT’lilerin hiç bir maliyeti yok. Milleti ilim ilim inletmek istiyorsunuz. Bizim geldiğimiz kültür ‘veren el alan elden üstündür’ der. Bu bizim Türkiye’miz değiliz. Biz siyasi bir parti değiliz. Siyasi hedefleri olan bir derneğiz."

"Sadece siz dışarıdan pompalanan korkulara teslim olmayın. Bizim bir liderimiz var. Mustafa Kemal Atatürk var. Onun çizdiği çizgiler var.  6 siyasi partimiz çok önemli işler yapıyor. Ülkenin bir badireden kurtulması içim günlerce çalıştılar. Sizlerden desteklemenizi istiyorum. Sizden bir ricamdır hiç kimseden korkmayın. “ şeklinde konuştu.

Panelde konuşmacı olan Cuma İçten “Şu an ulusal güvenliğimiz tehdit altında. Ülkemizin geleceği kaygısında bu kadar derine hiç inmemişti. Herkes Avrupa’ya gitmek istiyor. Bizler kanımızın son damlasına kadar buradayız. Kimseye peşkeş çekmeyeceğiz. İşte bu duruma geldik. Bir tek kişi üzerinden Türkiye’nin geleceğini batırıyorlar. Bizim köklü bir duruşumuz var."

"Adayın bir önemi yok. Fikrimizin ne olduğu ne yapacağımız önemlidir. Ocak ayınım sonuna kadar 6’lı masa çalışmalarını bitirecek ortaya bir kitapçık çıkarılacak. 6 parti bir seçil ittifakı yapmış değil. Hiç bir siyasi parti bir başka partiyle ittifakı değil. Burası Suriye değil. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir adamın iki dudağı arasında olduğuna inanmıyorum. Lütfen 6’lı masanın yanında yer alın.”

 

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, ekonomi hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Eken konuşmasında ”Trabzon’daki herkes her şeyi kısa ve öz anlatmayı seviyor bende öyle yapacağım. Ekonomi bir sacayaktır. Biz üretimde çalışkanız ama politikalarımız yanlış. Türkiye’nin  %60 ı asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. İnsan kaynağını geliştirmek ve ülkede tutmamız lazım. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar soruları yanıtladı. Genel Başkan Süleyman Aksoy’un kapanış konuşmasının ardından program sonlandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku