Güncel:
YEŞİLKIYI GAZETESİ'NİN 20 YILLIK ARŞİVİNİ SERGİLEDİ

 Yeşilkıyı gazetesinin devamı olan Kuzeyses gazetesi tarafından 1998’den 2018’e kadar yayınlanmış 2 bin 320 sayfa Yeşilkıyı gazetesinden seçilen 410 sayfa gazete, Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi salonunda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yeşilkıyı ve Kuzeyses gazeteleri kurucusu ve sahibi olan Ahmet Saraç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu sayfaları belirlemede çok zorluk çektik. Panoya astığımız bir sayfanın arkasında da ön yüzünde olduğu kadar önemli güzel haberler var. Ancak biz bir yüzünü tercih etmek zorundaydık.

Yeşilkıyı gazetesi olarak 9 yıl Çarşıbaşı-Çanakçı ilçeleri arası yayın yaptık. Her ay bir ilçeden manşet haber kullandık. Tarafsız olduk. Özellikle Yeşilkıyı’nın yaşamasında Görele ilçesi bize çok sahip çıktı. Onlara teşekkür ediyorum. Sahip çıkmasalardı 2005 yılında Yeşilkıyı kapanmış olabilirdi. Sergide de göreceğiniz üzere çok güzel ekler yayınladık. Milli Eğitim camiasına özel önem verdik. Sağolsunlar onlarda bizim yanımızda yeraldılar. Destek oldular. Durumu iyi olan esnaflarımız destek olmaya çalıştı ve Yeşilkıyı 2018’e geldi. 2018 Aralık ayında gazetemizin adını Horon olarak değiştik, 2021 yılında da devrettik. Arkasından devamı niteliğinde internet üzerinden yayın yapan Kuzeyses gazetesi haber sitesini kurduk.

Daha önce okuduğunuz ve unutmuş olabileceğiniz haberleri tekrar sizlerle buluştururken belki kendinizi 10 yıl, 20 yıl önceki bir etkinlikte göreceksiniz. Belki annenizi, babanızı, dedenizi, ablanızı, ağabinizi, çocuğunuzu veya bir yakınınızı, komşunuzu göreceksiniz. Yeniden o günlere gideceksiniz. Anılarınız tazelenecek.

Son sözlerimi söylerken bu serginin açılmasında yanımızda olan Kaymakamımıza, salonun kapılarını bizlere açan Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, gazetelerin panoya takılmasında emeği olan bayanlarımıza Kuzeyses ailesi adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar da yaptığı konuşmada, “Bugün, özel bir gün için hepimiz biraraya geldik. Ahmet Saraç beyefendi Beşikdüzü’nün 20 yıllık tarihini biraz sonra bizlere sunacak. Büyükliman havzasındaki basınımızın bu tür faaliyetleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün burada sizlerde bir çok anınızı, hatıranızı yaşama imkanına kavuşmuş olacaksınız. Bu güzel etkinliği düzenleyen Ahmet Saraç beyefendiye ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ferhat Vardar, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar serginin açılışını gerçekleştirdiler.

Serginin açılışına ayrıca Beşikdüzü Belediye Başkan Vekili Sema Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Vakfıkebir Milli Eğitim Müdür Ahmet Altın, Vakfıkebir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yaşar Saral, Beşikdüzü İlçe Spor Müdürü Köksal Kocaman, Belediye eski başkanı Mehmet

Can ve Mehmet Kalay, Beşikdüzü Halk Eğitimi Müdürü Hasan Çalışgan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Küçükyıldız, okul müdürüleri, daire amirleri ve davetliler katıldı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku