Magazin:
Beşikdüzü Belediyesi'ne Sanat camiasından önemli ziyaretçiler
 

Halk Müziği Sanatçısı İbrahim CAN ve Mesut YAVUZ Beşikdüzü Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette İbrahim CAN ve Mesut YAVUZ’u Beşikdüzü Belediye Başkanı Ziraat Yüksek  Mühendisi   Ramis Uzun ve  Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Kamuran KAHYAOĞLU karşıladı.

 

 

Samimi sohbet havasında gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun: “Kıymetli Hemşehrilerimiz; Halk Müziği Sanatçımız, Gururumuz İbrahim CAN ile Mesut YAVUZ ziyaretimize geldiler. İlçemiz ve bölgemiz ile ilgili güzel sohbetlerde bulunduk. Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

İbrahim CAN:

1961 Beşikdüzü doğumludur. İlk öğretimini Akkese mahallesi, orta ve liseyi Beşikdüzü Öğretmen okulu’nda tamamladı. K.T.Ü Fatih Eğitim Fakültesi’nden mezuniyeti sonrası Beşikdüzü Lisesi’nde bir süre öğretmenlik yaptı.

1980 yılında TRT’nin açtığı sınavı kazanarak İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. 1985 yılında “Atmacayı Vurdular” adlı albümü ile Türk Halk Müziği’ ne farklı bir ses kattı. 14 farklı albümde imzası vardır. Yapımını üstlendiği çeşitli radyo ve televizyon programları mevcuttur.

Seslendirdiği eserler arasında…  Atmacıyı Vurdular, Oy benim sevdiceğim, Kadırganın başında, Yayla Havası, Selam Karadenize, Yeni Yaptım Evimi,  Yesun onu nenesi, Yaylaya gideceğim,  Mektup Yazdım Acele,  Ben Kemençe Çalamam, Soğuk Soğuk Akayi, Çavuşlu Diye Diye, Hemşinin Yaylaları, Karşılama, Bizim Yayla Düz İdi, Peştemalın Düğümü, Sisdağının Başında, O Çalamadım Gitti, Kar Yağayi, Hamsi, Faroz Kesmesi, Gemiler Giresuna, Karadeniz Bordo Mavi, Altını Bozdurayım, Tavuklar Pulli Pulli, Menşure, Görele Horon, Ağasar Dik Horon



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Akademik Odalardan Trabzonspor’a destek

Haberi Oku