Magazin:
BU YIL 800 - 900 BİN TURİST RAKAMINA ULAŞMAYI BEKLİYORUZ
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant'ın yönettiği meclis toplantısının açılışında TTSO'nun Ağustos ayı faaliyetleriyle ilgili film izlendi.

HACISALİHOĞLU: ZOR ŞARTLARDA İSTİHDAMA VE EKONOMİYE KATKI VEREN TÜM ÜYELERİMİZİ KUTLUYORUM

Meclis toplantısında bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, "Eski başkanlarımızdan Mazhar Afacan'ı saygıyla anıyorum. Mazhar Bey odamızda önemli faaliyetlerde bulundu ve Arsin OSB'nin faaliyete geçirilmesi için atılan adımlarda emekleri oldu. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Alpaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilerimizi rahmetle minnette anıyorum. 1 Eylül'de başlayacak av sezonunda, ekonomiye büyük katkısı olan balıkçılarımıza bereketli bir sezon diliyorum. İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan İkinci Büyük 500 Sanayi Kuruluşu çalışmasında odamız üyesi iki firma girdi. Özgün Gıda ve Karadeniz Kardeşler'i kutluyorum. İlk 500 firma arasına da biliyorsunuz Arslantürk Tarım Ürünleri girmişti. Firmalarımızı kutluyorum. Aslında tüm firmalarımızı kutluyorum. Çünkü bu zor şartlarda yaptıkları ticaretle ayakta kalma mücadelesi verirken, istihdama ve ekonomiye katkıları takdire şayan. Tüm üyelerimizi kutlamak istiyorum" dedi.

"BU YIL 800 - 900 BİN TURİST RAKAMINA ULAŞMAYI BEKLİYORUZ"

Başkan Hacısalihoğlu, turizm sezonunun geç başladığını ancak dolu dolu bir sezonun sonuna yaklaşıldığını belirterek, "Umarız ki Eylül ayı da böyle devam etsin. Misafirlerimizin memnuniyeti konusunda elimizden geleni de yapıyoruz. Körfez ülkelerinden günlük ortalama 30'un üzerinde uçak geliyor. Bugüne kadar görülmemiş rakamlar bunlar. Biz Trabzon'u stratejik planımızda hub noktası olarak belirtmiştik. Artvin'den Samsun'a kadar Bayburt ve Gümüşhane de dahil 3 milyon turist hedefimiz vardı. Pandemi öncesinde 500 bin civarlarındaydık. Bu yıl yaptığımız hesaplarda 600 - 700 bin civarında rakamlara ulaştık. Sene sonunda 800 - 900 bin civarında rakamlara ulaşacağımızı tahmin ediyoruz" dedi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN ANKETLER ÖNEMLİ"

M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Turizm Konseyi ve TTSO'nun turistlere yönelik yaptırdığı anketin, turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Hacısalihoğlu, Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve otellerde 104'ü kadın olmak üzere 200 kişiye anketin uygulandığını belirterek, "Dubai, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan vatandaşlarına uygulanan ankette ortalama günlük harcamaları, ortalama gece konaklamaları, ulaşım tercihleri, Trabzon'u araştırma yöntemleri, ziyaretten memnuniyet derecesi, şikâyet ve önerileri değerlendirildi. Turizm sezonu boyunca anketlerimiz sürecek. Sonrasında yapılacak sezon değerlendirmesinde ve gelecek sezonun planlanmasında bu anketlerin bize çok önemli ve yararlı veriler sunacağına inanıyoruz. Turizm sektöründeki üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde de sezonun çok iyi geçtiğini ve turizm hareketinden memnun olduklarını vurguladılar. Önemli olan bu hareketi sürdürülebilir ve çeşitlilik arz eden bir hale getirmektir. Bu konuda da tanıtım ve proje çalışmalarımız sürüyor" dedi.

"9,61 GECE KONAKLIYOR, KİŞİ BAŞI 110 DOLAR HARCIYORLAR"

Hacısalihoğlu, "Ankete katılanlar Trabzon'da ortalama 9,61 gece konaklarken, ziyaretçilere ailelerinden ortalama 5 veya 6 kişi eşlik etti. Anket sonuçlarına göre yabancı turistlerin Trabzon'da konaklama hariç günlük kişi başı ortalama 110 dolar harcama yaptığı belirlendi. Ankete katılanların yüzde 36'sı Trabzon'a arkadaş veya akraba tavsiyesiyle, yüzde 24'ü ise sosyal medyadan görerek geldiklerini vurguladı. Katılımcıların yüzde 62'si Trabzon'a ilk kez geldiklerini, yüzde 64'ü ekonomi sınıfı düşük bütçeli havayolunu tercih ettiklerini belirtti" ifadesini kullandı.

"YÜZDE 93'Ü MEMNUN AYRILIYOR"

Başkan Hacısalihoğlu, "Trabzon ziyaretiniz için genel memnuniyet dereceniz nedir?' sorusuna ankete katılanların yüzde 53'ü memnun, yüzde 40'ı ise çok memnun olduklarını belirterek cevap verdi. Yani gelenlerin yüzde 93'ü Trabzon ziyaretlerinden memnun ayrıldı" dedi.

"HAVALİMANI KÜÇÜK, KONAKLAMA İMKÂNLARI KISITLI"

Ankete katılanların yüzde 98'i dinlenmek için Trabzon'u tercih ettiğini belirten Hacısalihoğlu, "Trabzon'da karşılaştıkları sorunları; havalimanı küçük, otel sayısı eksik, otel odaları dar, taksi sorunu var, restoranların fiyatları yüksek, araç kiralama sorunu bulunuyor, iletişim sorunu var, yabancı dil bilinmiyor olarak belirtti" diye konuştu.

"İNSANLARI YARDIMSEVER, ALIŞVERİŞ İMKÂNLARI FAZLA"

Başkan Hacısalihoğlu, "Ankete katılanlar Trabzon'un olumlu buldukları yönlerini ise şöyle vurguladı; insanları sıcakkanlı, yardımsever ve güler yüzlü, doğası ve havası güzel, alışveriş olanakları fazla ve fiyatlar uygun, Uzungöl önemli bir nokta, şehir temiz, kaliteli kafe ve restoranlar bulunuyor" ifadesini kullandı.

Başkan Hacısalihoğlu, yetkili kurumların denetimlerini sürdürdüğünü de belirterek, "Aslında hepimizin birer denetmen olması gerekiyor" dedi.

Hacısalihoğlu, ayrıca TTSO'nun yürüttüğü projelerle ilgili meclis üyelerine bir sunum yaptı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Akademik Odalardan Trabzonspor’a destek

Haberi Oku