Magazin:
FİLM DOKTORU YAPIM 'UMAY” adlı sinema filmini sinema severler ile buluşturuyor
 

Tamamını  Trabzonumuz da çektiğimiz montajının tamamını Trabzon da yaptığımız ve yine tamamı Trabzonlu oyuncularla  çektiğimiz  UMAY Adlı uzun metrajlı ilk sinema filmimizin tanıtımına hoş geldiniz.

Trabzonumuz  kültür ve sanat şehri olarak çok eski tarihe dayanan bir medeniyettir. Biz sinema alanında yeteri kadar film , dizi ve belgesel çekilmediğini ve yapımcı firması olmadığını ve çekilen filmlerinde başka şehirlerde montaj yapıldığını gördük. Bu şahsen bizi üzdü. Bu kadar tarihi eski bir şehirde sinema festivali yapılamaması da bizi üzdü.  Elimden ne gelir diye düşünürken osman beyle tanıştık. Birlikte Trabzon da oyuncu yetiştirmek  film ve dizi çekebilmek için 8 yıl şartları araştırdık. 2 tane kısa film çekip festivallere katıldık. FİLM DOKTORU Firmamızı kurup Kültür bakanlığından yapımcı belgesi aldık. Sonrasında da yaklaşık bir yıllık emek sonucunda Umay Adli sinema filmimizi bitirdik.  

Trabzonda çekilen Sen anlat karadenizdizisinde  64 bölüm şive koçluğu yapan senaryo yazarı ve ödüllü karikatürist sanatçı Tamer KÜÇÜK  beye de filmimizde senaryo ve oyuncu olarak bize büyük katkı sağlamıştır. Kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer oyuncularımızın hepsine ve çekimde emeği geçen tüm arkadaşlara dateşekkürler ederim.

        Yönetmenimiz ve Firma ortağımız Osman TUĞRA bey filmin kısa konusunu anlattı. 1850 li yıllarda yaşanmış bir olaydan yola çıkarak Trabzonun bir köyünde büyücülük yapan uğursuzluk getirmiş büyücü bir kadının köylüler tarafından öldürülmesini konu alan filmimizin çekim ve montajı bir yıl sürdü. Bu ilk filmimiz. Firma olarak Trabzonda daha çok film ve dizi çekilmesi için, Trabzonda film montajı , efeck ve seslendirme yapılabilmesi için Trabzonda sinema oyuncusu yetiştirmek için çalışmalarımız devam edecektir. Elimizde Trabzonu anlatan sanat filmi ve festivallere katılacak kalitede senaryolarımız var. Önümüzdeki süreçte o projelerimize start vereceğiz.

 14 nisan da Türkiye geneli tüm sinema salonlarında oynayacak olan filmimize kıymetli sinema sever izleyicilerimizi davet ediyoruz.

 

                                                                                       FİLM DOKTORU YAPIM

                                                                                        Metin KURT



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Akademik Odalardan Trabzonspor’a destek

Haberi Oku