Araklı'ya müjde

 SGK İl Müdürü Musa Bulut Yenicuma’daki hizmet binası hakkında bilgi verirken Araklı ilçesine de bir müjde vererek, “13 Ağutos’ta ihaleye çıkacak” dedi.

Bulut’un açıklamaları şu şekilde, “Sağlık bakanlığıyla arsa takasımız gündemdeydi. Ben geldiğimde bu milli emlak genel müdürlüğüne yazılmış ve öyle bekliyordu. Biz tabi bunu süratle hızlandırdık. Maliye bakanlığı o süreçte başbakanlıktan da bu takas için izin alması gerekiyordu. Gerek maliye bakanlığı, gerek başbakanlık sürecini takip ettim. Biz bu trampa işini son noktaya getirdik. Şu anda inşaat emlak başkanlığından bana tapuların alınmasına dair yetki verildi. Şu anda biz tapu aşamasındayız. Yani doğum hastanesinin tapusunu biz alacağız. Milli emlak müdürlüğüne de Fatih Hastanesi’nin arkasındaki yerin tapusunu vereceğiz. Tapu işlemleri sonrasında Doğum Hastanesi yıkılmak suretiyle konsept binayı yapacağız.”

Günde 2 bin kişi

“Ekim, kasım aylarına doğru ihalesi yapılacak. Bunda 13 bin metrekarelik hizmet binası yapacağız. Daha modern daha ferah ortamda vatandaşın aracıyla gelip otoparkına gireceği, hizmetini modern ortamlarda alabileceği konsept bir bina hazırlayacağız. İhalenin ardından bu binayı da 2 yıl içersinde de bitirmek hedeflerimiz arasında. Bu binamız oradaki bölge halkına da canlılık ve dönüşüm getirecek.

Şu anda Karadeniz Merkez Müdürlüğümüz, il müdürlüğümüz ve sağlık müdürlüğümüze ortalama 2 bin civarında insanımız geliyor. Bu insanlar o bölgeye gelecek. Belediye başkanımızın da kendide bizden bilgi talep etti kendilerine de verdik. Hatta projeleri kendilerine takdim ettiğimizde çok mutlu oldu.”

Araklı’ya müjde

‘Geldiğimizden beri söylediğimiz ilçelere kalıcı hizmet binaları meselemiz vardı. Bu anlamda ilk somut adımımızı Araklı’ya atmış oluyoruz. Araklı Hizmet binamız 13 ağustos 2013 tarihinde ihaleye çıkacak. Bu binamızın da teslimi 4-6 ay arasında yapılacak ve bölgede hizmete sunulacak.’



taka
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bulancak Genç Fest Muhteşem bir finalle sona...

Haberi Oku