Sağlık:
BÖLGEMİZİN EN İYİ HASTANESİ ARAKLI'DA

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi 10 Temel Alanda Hizmet Veriyor

Son görevlendirmelerden sonra hastanede göz ameliyatlarının başladığı, kulak burun boğaz hastalarının muayene ve tedavileri yapıldığı, acil serviste görev yapmak üzere gönderilen dört hekimin oryantasyon eğitimine alındığı, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin donanım eksikliklerinin giderilerek hastanede kemik ameliyatlarına başlandığı  öğrenildi.
Ortopedi hekimi Op. Dr. Atılgan ONAY tarafından hastahanede artroskopik diz ameliyatları, kemik hastalarında Artroskopik muayene ve tedavi hizmetlerini başlatılmış. El cerrahisi ameliyatları (karpal tünel,tetik parmak ,kübital tünel gibi),Atroplasti(diz-kalça ameliyatları), Atroskopi(diz) başarıyla yapılmakta. Açık, parçalı kırığı olan hastalara hitap etmek üzere cerrahi servisinde iki adet frame sistemi ortopedi yatağı temin edilerek ve seyyar röntgen cihazı satın alınarak diğer kemik hastalarına da hizmet vermek hedefler arasında...


Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatları Yapılmaya Başladı


Göz hastalıkları uzmanı Op.Dr.Miraç Ali YAVRUOĞLU hastaneye geldikten sonra hastane de mevcut bulunan fako cihazı update edilerek göz ameliyatları da yapılmaya başlanmış. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi  hem göz polikliniğinde hem de göz ameliyathanesinde sahip olduğu cihazlar açısından bölgemizde birçok hastaneden daha avantajlı konumda. Sadece göz ameliyatları için tahsis edilmiş, içinde son teknoloji cihazları bulunduran göz ameliyathanesi var.Bu itibarla bölgedeki diğer hastanelerden donanım ve imkan olarak ileri seviyede. 


Kulak burun boğaz hastalıkları hizmetlerinin Kamu Hastaneler Trabzon İli Genel Sekreterliği tarafından geçici görevle görevlendirilen hekimler tarafından yürütülmekte. Kadrosuna kulak,burun,boğaz doktoru dahil edildiğinde, göz hastalıkları branşında olduğu gibi kulak burun boğaz hizmetlerini de tamamıyla verecek kapasitede. Hali hazırda kulak burun boğaz hastalıklarında poliklinik ve cerrahi cihazları da hastane bünyesinde eksiksiz ve son teknoloji ürünleri olarak mevcut. Çocuklar ve erişkinler için işitme tarama test cihazları dahi mevcut.


Genel Cerrahi anlamında hastanenin birkaç ay hekimsiz kaldığı, bu dönemde hastaların diğer hastanelere kaydığı fakat hastanenin kadrosuna sonradan dahil olan Op. Dr. Orhan KALAYCI ile genel cerrahi hizmetlerinin canlandığı bilgisi edinildi. Op.Dr.Orhan Bey’le hastanede endoskopi, kolonoskopi,laporaskopi gibi girişimsel işlemlerinin yanı sıra Apendektomi(Apandisit Ameliyatı), hemoroid (Basur), anal fissür, fistül, inguneal herni(fıtık ameliyatları), meme , guatr ve diğer Genel Cerrahi ameliyatları başarıyla yapılmakta. Önemli noktalardan birisi hastaların endoskopi ve kolonoskopi girişimsel işlemlerinin bekletmeksizin yapılması.

Hastane Ürolojide (Bevliye) tüm cerrahi ekipmanlara ve uzman hekime sahip. Op.Dr.Hacı Oktay YILMAZ hastane de hizmet vermekte. Üroloji,bevliye hastalıkları bilindiği üzere kadın ve erkek böbrek idrar yolları hastalıkları;prostat ve erkek üreme sistemi hastalıklarının (Kısırlık,Cinsel Problemler) teşhisi ve tedavisiyle ilgili hizmet verilmekte. Hastane de taş kırma cihazı, sistoskopi cihazları mevcut.

Bunların dışında Kadın Hastalıkları ve Doğum’da Op.Dr.Filiz TANRIKULU, Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Uzm.Dr.Ali ÖZBOYACI, Dahiliye hastalıklarında Uzm.Dr.Serpil KAYAOĞLU ve Uzm.Dr.Tuğba YETİM, Enfeksiyon hastalıklarında Uzm.Dr.Tub ERDOĞAN; Ağrı,Anestezi’de ve Ameliyathane’de Anestezyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Bülent ALTUNCU hizmet vermekte...

Acil Servis hizmetlerinde son gelen hekimlerle çözüleceği öngörülmekte. Başta Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Orhan Kalaycı ve Anest.Rean.Uzm. Bülent ALTUNCU olmak üzere acil servis hizmetlerinde Uzman Hekimler, yeni gelen hekimlerle beraber hizmet vermekte.

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinin tüm hekimleriyle Araklı ve civarına hizmette yeterli olduğu yerinde görüldü.

Bizce yöredeki hastaların öncelikle bölgenin en iyi ve donanımlı hastanesi Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinin imkanlarını değerlendirmeleri gerek...



Hizmet verilen Branşlar:
İç Hastalıkları(Dahiliye),

Genel Cerrahi (Hariciye),

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,

Kadın Hastalığı ve Doğum,

Üroloji(Bevliye),

Enfeksiyon Hastalıkları(İntaniye),

Ortopedi ve Travmatoloji(Kemik Hastalıkları)

Göz Hastalıkları,

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Ağrı,Anestezi







Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku