Sağlık:
Türkiye'de ilk olacak Hastane Araklı'ya kurulacak

 TRABZON İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Trabzon’un Araklı İlçesi Kalecik mevkiine yapılacak Geriatri ve Palyatik Bakım Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi. 170 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan hastaneye ilişkin bilgi veren Süleyman, “Burada yaşlı ve bakıma muhtaç, evinde bakılamayan, hastanelerde doluluk oranını artıran hastalar ile son dönem kanser hastalarının apart dairelerde aileleriyle birlikte kalabilecekleri ve aynı zamanda sağlık hizmeti alabilecekleri bir birim olacak” diye konuştu.

Trabzon’daki diğer sağlık yatırımlarına ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, halen devam eden 6 projeleri olduğunu ifade ederek bunlardan ikisinin devam ettiğini, 4’ünün de proje aşamasında olduğunu dile getirdi.

Süleyman, “100 yataklı Vakfıkebir Devlet Hastanesi devam ediyor. ADSM ünitemiz devam ediyor. Proje aşamasında olan 650 yataklı Fatih Devlet Hastanesi, 150 yataklı Arsin Psikiyatri Hastanesi ve Araklı’da yapılacak olan Türkiye’de de ilk olacak olan Geriatri ve Palyatik Bakım Merkezi proje aşamasında” dedi.

Süleyman, Of’ta yapılması düşünülen 100 yataklı Devlet Hastanesi’nin de yeni stadyumda planlandığını dile getirerek, “Söz konusu sağlık yatırımları yatırım programına alındı. Arsin’deki hastane EPK’da. Fatih Devlet Hastanesi’nin kamulaştırma işlemlerini Özel İdare devam ettiriyor. Yan tarafında yani doğu tarafında kalan ve kamulaştırılacak alanın çalışmaları sürüyor. Of için ise tebligatların dönüşümü bekleniyor” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku