Siyaset:
Bektaş'dan önemli açıklamalar

 Araklının uzun vade projeleri olmalı ve bu projeler siyaset üstü olmalı.
 
1-Büyük Araklı Limanı: Araklıya mutlaka bir liman yapılmalıdır. Araklıyı şaha kaldıracak asıl proje budur. Araklının nüfusunu 100.000 olarak düşünmemiz gerekir. Araklının lobi çalışmalarında devleten isteyeceği en önemli proje bu olmalıdır. Zamanla Trabzon limanı yetersiz kalacak ve ikinci liman arayışı başlayacaktır. 
2-Organize Sanayi Bölgesi

İmarda yeri işlenecek ve bu konu da yüksek perdeden seslendirilecektir. Araklının geleceği Organize sanayi bölgesine bağlıdır. Diyeceksiniz ki daha küçük sanayi bile yapamayan Araklının organize sanayi bölgesinden bahsetmesi abes olmaz mı? olmaz merak etmeyin. Biraz ileriye bakın yıllar çok çabuk geçiyor.

3-Araklı Bayburt yolunun mutlaka yüksek standartlı bir yol olması. Mutlaka bir an evvel genişletilmesi ve tünelle beraber hizmete girmesi.

4-Turizm yatırımları:

Araklı belediyesi Turizm Müdür atanmalı ve kolları sıvamalı. Kısa, orta ve uzun vade Araklı turizm yatırımları planlanmalıdır. Araklı'nın turizm haritası çıkartılmalı ve bir çok dilde broşür hazırlanmalıdır. Araplar ,Araklı'da daire alıyorlar peki gezmeye günlük piknik yapmaya nereye gidecekler Uzun Göle. Neden Pazarcığa, Çatağa gitmesin? Bu haliyle gitmez, gitse de kimseye tavsiye etmez. 

Karadere Vadisi vaat değil ilgi bekliyor. 
Yıllar çok çabuk geçiyor. Beş yıl sonra umarım meydanlarda olmayanları değil de olanları konuşuruz.



Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku