Siyaset:
Tek Çözüm Milli Görüş
Saadet partisi Trabzon il başkanı ve Trabzon Millet vekili adayı sayın Selçuk Özderya ve Saadet partisi ilçe başkanı sayın Şakir Şahintaş,yönetim kurulu üyeleri İlhan Çebi ve Gökhan Keleş ile birlikte Trabzon Doğu Gazeteciler derneği ile bir araya gelerek siyasi değerlendirmeler de bulundular.Av.Selçuk Özderya bu ülkenin düzelmesi için Milli görüş iktidarına ihtiyacı olduğunu söyledi.


 İSLAM BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ


Özderya, "Ortadoğu'da ve tüm İslam ülkelerinde insanlar 7 den 70'e zulme uğruyor. Bugün ülkemizde idarede olanlar maalesef bu sorunun çözümünü bu sorunun kaynağı olan Avrupa kapılarında arıyor. Akli selim insanlar bunu biliyor ki sorunun kaynağı olanlar çözümün bir parçası olamaz. Onun için bu coğrafyadaki zulmün barış ortamına dönüşmesi için dışarlarda çare aramamak lazım. Çare bu coğrafyanın kendi içindedir. Burada iş birliği yapılması zaruridir. Bunun siyasette ki adı da D-8 projesidir. Rahmetli Erbakan Hoca'mız bu fikrin temellerini atmıştır. Biz mecliste temsil edilir olduğumuz zaman, dünyaya barış getirecek olan İslam Birliği'nin kurulması için tüm çalışmaları yapacağız. Bunun başka çaresi yoktur. Rahmetli Erbakan Hoca, mecliste, 'İslam Birliği mutlaka bir gün kurulacaktır. Buna karşı çıkanlar mahçup olacaktır" demişti. Biz de bu söze katılıyoruz ve insanların saadete ulaşmasının tek yolu budur" diye konuştu.

AKSARAY İSRAFTIR

Ekonomi ile alakalı konulara da değinen Özderya, şu ifadelere yer verdi: "Aksaray meselesi gündemde olan bir konu. Bu mesele çok suni bir meseledir. Bize hatırlatan bir mesele var. Asıl olan Türkiye'nin ekonomideki temel sorunu. Devlet idarecilerin 1 milyarlık bir konut inşa etmesi israftır. 2015 bütçesinde önceki yıllarda olduğu gibi, her yıl faize ödenen rakam korundu. 50 milyar civarında faiz ödemesi var. Bu ülkenin kaynağı faize ödenecek. Bu para 50 tane Aksaray yapar. Türkiye her yıl 50 tane Aksaray yapacak bir parayı faize ödüyor. Bu mesele suni meseledir. Türkiye'nin asıl meselesi ekonomide faize ve israfa giden kaynaklardır. Refahyol döneminde halkın büyük bir kesimi rahattı. Bir hükümetin ekonomide başarılı olması için faizle mutlaka mücadele etmesi gerekir. AK Parti hükümeti 12 yılda faizle mücadele etmemiş, her yıl 50 milyar kaynağı faize aktarmak sureti ile 600 milyar gibi bir kaynağı faiz lobisine aktarmıştır. Ekonominin can alıcı kaynağı budur. Milli Görüşün tek temsilcisi olarak kaynakların faize değil üretime aktarılan bir sistemin kurulması gerektiğini söylüyoruz. Biz bunu geçmişte yaptık. Havuz sistemi ve diğer kaynak paketleri ile bunun olabileceğini gösterdik. Söz sahibi olduğumuzda yine yapabiliriz."

 

Özderya maddi kaynakların yanında manevi kaynakların da çok önemli olduğunu belirterek, “Yolsuzluklar ve ahlaki yönden eksik olaylar engellenmezse toplumda huzur ve saadeti temin edemezsiniz. Bizim temel ilkelerimizden birisi önce ahlak ve maneviyattır. Yolsuzlukla mücadele sözü verildiği halde edilmedi, bilhakis yolsuzlukların üzerinin örtüldüğü bir döneme şahit olduk" ifadelerine yer verdi. 









Arakli Medya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
milli görüşçü 9 yıl önce

ayıptır günahtır müslümanların oyunu bölmeyin chp ye hizmet etmeyin.mevkii makam için değmez

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku