ARAKLI'DAN DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE

 16 Temmuz 2014 tarihinde Slovakya'da yapılan Yıldızlar Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonasında Türkiye'mizi, 76 kiloda temsil eden Doğukan KURU, ilk kez katıldığı şampiyonada Dünya 3.sü olarak ülkemize ve ilçemize büyük sevinç yaşattı.

Trabzon Havaalanından sporcumuzu yetiştiren ilk hocası Aydın ÖZKAN, anne-baba ve yakın akrabaları ile arkadaşlarının katıldığı bir konvoyla Araklı'mıza gelen Doğukan KURU'yu Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN makamından kabul etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza KESKİNSOY'un nezaretinde Kaymakamlık Makamında sporcumuz ile ilgili bilgiler aktaran ilk hocası Aydın ÖZKAN, sporcu yetiştirmenin çok zahmetli bir iş olduğunu vurguladı.

Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN, kabul töreninde "Araklı'nın sporcu yetiştiren bir ilçe olduğunu belirtti. Doğukan KURU'nun Dünya Üçüncüsü olmasından büyük gurur duyduğunu belirten Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN, hocalarını ve sporcumuzun ailesini tebrik etti. Altın ile sporcumuzu ödüllendiren Kaymakamımız, sporcu hakkında ilk hocası Aydın ÖZKAN'dan bilgi aldı. Aydın ÖZKAN, sporcumuz ile ilgili şu bilgileri verdi:

İlçemiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5. sınıfta güreş antrenmanlarına başlayan Doğukan, kısa sürede güreş sporunda yetenekli olduğunu ortaya koydu. Sporcumuzun başarılarındaki en büyük neden anne babasının kendine sahip çıkması ve hatta özellikle babasının sporcumuz ile birlikte antrenmanlarında Aydın hoca tarafından verilen ilave çalışmaları birlikte yapmalarıdır dedi.

Sporcumuz ilk başarısını minikler kategorisinde Türkiye 2.si olarak gösterdi. Daha sonra guruplarda ve Türkiye Şampiyonlarında elde ettiği derecelerle Türkiye'nin saygın güreş kulüplerinin dikkatini çekti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş Kulübüne alındı. 2 yıl burada hocaları tarafından yetiştirilen Doğukan KURU, çalışmaları sonunda Milli Takıma seçildi. Milli Takımda yapılan seçmelerde rakiplerini yenerek ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etme başarısı gösterdi. Slovakya'da yapılan Dünya Şampiyonasında Dünya 3.sü oldu.

Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN, "Araklı'da spora daha ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini, özellikle bir spor lisesinin olmasının gerekli olduğunu söyledi. Güreşe destek vereceklerini bildiren Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN, Doğukan gibi başka şampiyonların yetiştirilmesi için altyapıyla hazırlanmalıyız dedi.

Kaymakamımız Sayın Adnan TEZCAN, sporcuyu, ailesini ve diğer denetçilere teşekkür ederek makamından uğurladı.    























Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Sportif AŞ. Genel Kurulu yapıldı

Haberi Oku