Türk futbolunu geliştirmek için iş birliği protokolü imzalandı

 

İmza törenine TS Başkanı Ertuğrul Doğan ve 1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu'nun yanı sıra iki kulübün de yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan anlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ertuğrul Doğan şu ifadeleri kullandı:

“1461 Trabzon FK Başkanı Sayın Celil Hekimoğlu’na ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Aramızdaki bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yola çıktığımızda önümüzdeki 5 yıllık planın en önemli parçası olacak akademi ve scouting için ciddi adımlar atacağımızı söylemiştik. Trabzonspor yönetim kurulu olarak, aldığımız karar neticesinde 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de iş birliği protokolü yapacağımız takımlar olacak. Celil bey de en değerlilerinden bir tanesi. Sayın Hekimoğlu, sadece sporda değil aynı zamanda iş dünyasında da şehrimize ve ülkemize çok büyük katma değer sağlayan önemli bir şahsiyettir. Gerek kendi kulübünde gerçekleştirdiği doğru sportif yatırımlar gerekse Trabzonspor’umuza her koşulda verdiği destekler takdire şayandır. Kendimize baktığımızda oyuncu potansiyeli çok yüksek bir bölgenin tam ortasındayız. Ama bu potansiyeli işleyemiyoruz, geliştiremiyoruz. Bu yüzden bu protokolü çok değerli ve önemli buluyorum. Önümüzdeki günlerde yine Trabzon takımlarımızdan Ofspor ile buna benzer bir protokol imzalayacağız. Bu protokolün dışında, asıl önemli konu bunu imzaya dökmek değil, asıl imzayı gönüllerde atıp beraber atmak. Bu süreçlerin devamı için Sn. Yönetim Kurulu üyemiz Sami Karaman bey, raporlar hazırlayıp yönetimimize sunacak. Kendisi de zaten bir dönem Celil bey ile birlikte 1461 Trabzon’da görev yapmıştı. Bu anlaşmayı gönüllerde, fikirlerde ve akıllarda tutuyoruz. Bu protokolle akademimizden ve dışarıdan gelen yetenekli çocuklarımızın alt liglerde süre alıp tecrübe edinmesi ve Trabzonspor’umuza kazandırılmasını amaçlıyoruz. Sayın Hekimoğlu’na hassasiyeti ve samimiyeti için bir kez daha teşekkür ediyorum.Trabzonspor’umuza ve Türk futboluna hayırlı,uğurlu olsun.”

1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu da iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Çok memnun oldum, gönlümüze hitap ettiniz. Gerçekten Türk futbolunun ve Trabzonspor’un buna ihtiyacı vardı. Trabzonspor ne zaman altyapıdan kopmaya başladıysa, beraber ekonomik sorunlar da başladı. O yüzden bu anlaşmayı kıymetli buluyorum. Başkanımız da ifade etti, sadece bizim kulübümüz ile değil Trabzon’daki diğer kulüplerle de bu iş birliği yapılacak. Kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek için şunu da söyleyeyim; geçmişteki 1461 ile yapılan anlaşma gibi olmayacak, burası farklı. O yüzden hedeflerin bir sonu yok. Geçmişte hatırlandığı üzere TFF izin vermediği için 1461 lige çıkamamıştı, şimdi öyle bir durum yok, önümüz açık. Başkanım çok güzel anlattı, Trabzonspor A Takımı’nda forma giyemeyen arkadaşlarımızı burada birlikte hazırlayacağız. Çocuklarımızın biri başka yere biri başka yere gidiyor ve dağılıyorlardı, artık biz burada onları hazırlayıp Trabzonspor’a katkı sunacağız. TFF’nin de B takım projesi var ama Trabzonspor sağ olsun tercihini bizden yana kullandı" açıklamalarına yer verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Av. Kemal Ertürk'ten tutuklu taraftarlarımızla...

Haberi Oku