3.Sayfa:
Ehliyetini değiştiren 415 lira kara geçecek

 Uluslararası sürücü belgesi niteliğinde değer görecek yeni ehliyetler sayesinde "beynelmilel ehliyet" almaya gerek kalmayacak.

 
Yılbaşında yürürlüğe girecek Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, sürücü kursları ve ehliyeti bulunan ya da bu belgeyi edinmek isteyen kişiler için pek çok yeni uygulamayı içeriyor.
 
Yeni yönetmelikle verilen 9 ehliyet sınıfı 18'e yükselecek. Otomobil, motosiklet gibi araçlar için ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi motorlu taşıtlar içinse 5 yılda bir sağlık raporuyla kişinin durumunun uygun görülmesi halinde değiştirilecek. Türkiye'de 24 milyonun üzerindeki ehliyet, 1 Ocak 2016'dan itibaren yenilenecek.
 
Edirne Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yeni ehliyetler uluslararası sürücü belgesinde değer görecek ve uluslararası sürücü belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanılabilecek. Bu nedenle özellikle Yunanistan'ın Türkiye'den çıkışlarda istediği belgeler arasında bulunan "Beynelmilel sürücü belgesi" almaya gerek kalmayacak.
 
"Beynelminel şoför ehliyeti" Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından 1 yıllığına harç ve KDV dahil 415 liradan veriliyor. Yenilemek isteyenlerden ise 224,20 lira ücret talep ediliyor.


Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ekranda izdivaç rezaleti tam gaz ediyor
Şarkıcı Seda Sayan'ın evlilik programları hakkında verilen yasakları delmek adına internet üzerinde...

Haberi Oku